Diari La Veu del País Valencià
Protesta contra l’alcalde de Miramar
Veïns i turistes s’organitzen contra l’Ordenança d’Asensio Llorca (PSOE)

Fins a 750 € només per estendre la roba. A Platja de Miramar, una ordenança municipal ha aconseguit molestar i mobilitzar tant a veïns i propietaris com a llogaters i visitants ocasionals. I no només espanyols: ciutadans europeus, francesos i alemanys majoritàriament, s’han sumat a les protestes.

L’ordenança municipal que ha provocat la unanimitat d’aquestes protestes es va aprovar a febrer de 2010 i es recolza en el PGOU de Miramar, aprovat el 2003, però no va tenir conseqüències fins que es van començar a rebre resolucions de l’alcaldia, en les que s’ordenava els veïns enretirar els estenedors sota l’amenaça de multes fins els 750 €. És del tot habitual veure a membres de la Policia local de Miramar fotografiant balcons i terrasses on s’asseca la roba per estendre la corresponent multa. El veïnat se sent vigilat i amenaçat.

“Podem entendre que estiga prohibit, per estètica, estendre a la façana que mira el passeig marítim però sembla absurd que no puguem estendre a desllunats, a les terrasses de l’interior de les vivendes o als darreres dels edificis”, explica Agustín G., president d’una de les comunitats de veïns. “L’única solució que ens han donat representa fer obres importants, instal·lar gelosies o que comprem assecadores. Ens sembla una barbaritat, sobretot en aquests temps, pretendre fer-nos pagar tants diners o fer-nos gastar electricitat quan els llençols es poden assecar en 30 minuts al sol, com hem fet sempre”.

Altres veïns apuntaven, enfadats, a l’alcalde, tot sospitant d’aquestes ordenances: “és molt curiós que, ara que no hi ha obres per la crisi, ens obliguen a unes obres absurdes o a instal·lacions costoses. Qui se’n beneficia?”. Altres, fins i tot al·legaven a la llibertat individual: “Puc prendre el sol nu però no puc estendre la roba al sol? És ma casa!”.

Els veïns i les veïnes de Platja de Miramar s’han organitzat i han decidit protestar. A la recollida de signatures, de les que s’han recollit un centenar en unes hores, han sumat la desobediència civil davant d’allò que perceben com una injustícia i una posició prepotent de l’Alcalde: aquest cap de setmana, molts veïns i veïnes han estés la roba ben visiblement als balcons i terrasses de la façana que mira el passeig marítim per fer ostensible el seu descontent i anuncien més protestes al llarg del mes d’agost i contactes amb associacions de veïns i partits de l’oposició. Cal destacar, durant la protesta, la presència de policies locals que, equipats amb aparells digitals, fotografiaven, una vegada més, els veïns i les vivendes en un intent evident d’intimidació.

Veïns/nes i propietaris/ies de Platja de Miramar

Comparteix

Icona de pantalla completa