Diari La Veu del País Valencià
Manifestació Antitaurina a Algemesí
La Folgança-Iniciativa Animalista d’Algemesí ha posat en marxa les accions que giraran al voltant de la IX Manifestació Antitaurina del dissabte 13 de setembre de 2014.

La manifestació eixirà des de l’estació del ferrocarril d’Algemesí a les 19:00h i farà la major part del seu recorregut pel carrer Muntanya i fins a la plaça de bous, que estarà en fase de construcció. Com és habitual, finalitzarà a la plaça del Mercat amb la lectura de manifests i la crida per unes festes sense sang ni tortura.

El primer objectiu d’aquestes accions continuarà sent l’abolició de les becerrades cadafaleres, de la tortura i matança de vedells molt xicotets (sempre menors de 2 anys i moltes vegades sense haver complit el primer) per membres de les penyes cadafaleres sense experiència.

Les protestes davant aquesta pràctica, molt agreujada pels efectes de l’alcohol, obligà la Comissió Taurina a un esforç justificatiu en forma de normativa reguladora que només ha eliminat els casos més terribles, com les més de 10 estocades a un mateix animal que s’havien produït fins aleshores. El gran patiment dels animals, malgrat això, continua estant garantit.

Les accions de la Folgança-Iniciativa Animalista d’Algemesí denunciaran l’ús de la setmana de bous i de les becerrades com a instrument populista i de divisió de la ciutadania. L’immobilisme ha arribat fins al rebuig, amb els vots del PP, d’una moció consensuada per l’oposició per a l’eliminació de les banderilles, l’estoc i la mort dels animals davant del públic de les becerrades.

També es continuarà denunciant la manipulació encapçalada per l’alcalde del PP, Vicent Garcia Mont, que s’ha entestat en impedir el lliure exercici del dret a la informació i que ha declarat una cadena de televisió “non grata” a Algemesí per informar sobre les becerrades. L’any passat, a més, aparegué al capdavant d’una concentració taurina organitzada front a la que estava realitzant la iniciativa “Okupa Algemesí” i acabà acusant d’agressió algunes d’aquestes persones.

Iniciativa Animalista

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa