Diari La Veu del País Valencià
Diada de Catalunya, l’11 de setembre
Des de juliol de 2010, quan el Tribunal Constitucional deixà clar que el sistema institucional espanyol no permetria que el poble català poguera decidir, està en marxa la Via Catalana per a deixar ben clar que el poder i la política és del poble, que el poble vol decidir i que les institucions i els partits han d’estar al servei del poble.

Cada 11 de Setembre, Diada de Catalunya, la Via Catalana posa una nova fita. El 2012, ompliren els carrers de Barcelona amb la manifestació més multitudinària que mai s’ha fet a la ciutat. El 2013, una cadena humana de més de 400km anà de El Pertús fins a Vinaròs, on les mans de Carles Santos, Carme Salvador i Guillem Agulló foren les primeres de la cadena valenciana pel dret a decidir.

El 2014, la Via Catalana dibuixarà davant el món la V de Voluntat, de Votar. Serà el principi del 9 de Novembre, quan la ciutadania farà sonar la seua veu. Tornarà a ser una gran manifestació per les dos artèries més importants de Barcelona, la Gran Via de les Corts Catalanes i la Diagonal, que s’uneixen a la plaça de les Glòries.

La gent del País Valencià tornarem a manifestar el suport al dret a decidir que també volem per a nosaltres. La PDaD també dibuixà la V, la nostra V valenciana, des del tram 27 de la Diagonal, entre Roger de Flor i Nàpols.

Ho farem en suport a la voluntat de ser i decidir del poble català, i ho farem per un País Valencià lliure, on tota la seua ciutadania decidisca el seu futur sense les imposicions ni els atacs permanents d’això que, ara, anomenen crisi.

Un país lliure on les dones siguen realment igual que els homes, i on puguen decidir sobre el seu cos i el seu futur. Lliure per a esborrar qualsevol forma de desigualtat, com les que es “justifiquen” en la identitat sexual o afectiva. Lliure per a fer que tothom siga igual i puga viure tranquil·lament als seus pobles i barris i no haja de caminar amb por pels seus carrers, haja nascut on haja nascut i haja vingut quan haja vingut.

Lliure per a disposar d’una educació lliure, laica, de qualitat i en valencià. Lliure per a sostindre una sistema sanitari dedicat a la salut de tothom i no al benefici econòmic d’uns pocs i poques. Lliure per a decidir sobre els nostres recursos i fer-los servir de forma justa, sense deixar mai de ser solidari. Lliure per a protegir el nostre territori i la nostra natura de qui els vol destruir per a fer negoci, sense mirar les conseqüències. Lliure per a establir una relació respectuosa amb la natura i amb totes les formes de vida.

Lliure per a tot això i per tot el que el poble vulga decidir. Per tot això, vine amb nosaltres a la Diada de l’11 de Setembre a Barcelona.

Plataforma pel Dret a Decidir

Comparteix

Icona de pantalla completa