Diari La Veu del País Valencià
CCOO – No es pot fiar tot al sector serveis
Les dades de la desocupació demostren el despropòsit que suposa qualificar de “arrels vigoroses” a la recuperació econòmica, assegura Ana María García, secretària d’Ocupació de CCOO PV. El sindicat fa una crida a la prudència i insta al Consell a desenvolupar polítiques que incrementen la renda disponible de treballadors i treballadores.

“El caràcter estacional de la nostra economia, unit a una pràctica empresarial d’acomiadar a l’agost per a no pagar vacances d’estiu, estesa en el nostre territori, ha tingut com a conseqüència que, de les 8.070 persones registrades en la desocupació aquest mes, 7.372 siguen valencianes”, ha destacat la secretària d’ocupació de CCOO PV. Es tracta d’un increment de l’1,41% respecte al mes anterior, si bé disminueix un 7,33% respecte a agost de l’any anterior.

L’augment és més acusat és en la indústria (en 3.796 persones), seguit pels serveis (3.421) i la construcció (964), mentre es redueix en l’agricultura (311 persones). Entre les persones sense ocupació anterior, s’incrementa en 498. També ho fa en les tres províncies: Alacant (en 3.344), València (3.806) i Castelló (222). De les 531.471 persones aturades, 251.080 són homes i 280.391 són dones, sent aquestes les més afectades. Les persones menors de 25 anys sense ocupació són 41.930.

Per a Ana María García, “en el nostre mercat de treball s’ha instal·lat la precarietat, ja que dels 97.057 contractes signats, un 38% menys que en el mes de juliol, el 93% van ser temporals”. El sindicat destaca que la pèrdua de condicions de treball i de drets comporta tot un seguit de problemes afegits, com la sinistralitat laboral que ha augmentat aquest últim semestre, la disminució de la protecció social i un perllongat increment de la pobresa.

El nombre mitjà d’afiliacions a la Seguretat Social a l’agost va caure en 20.728 persones, fins a 1.571.345. CCOO PV insisteix que és responsabilitat dels poders públics, protegir a els qui es troben sense cobertura a través d’una renda mínima garantida que assegure una vida digna; “han d’estar al servei de les persones per a cobrir les seues necessitats”. Per a reactivar l’economia, és necessari engegar una reforma fiscal equitativa que permeta obtenir recursos per a impulsar el sector industrial i els serveis bàsics per a la ciutadania com l’educació, la sanitat, l’atenció a la dependència o els serveis socials. “Sectors generadors d’ocupació més estable i de major qualitat”, conclou Ana María García.

Comparteix

Icona de pantalla completa