Diari La Veu del País Valencià
BEA comença el curs amb força
Una agenda universitària en valencià i un concurs de fotografia són les propostes del BEA per a l’inici del curs acadèmic

Segons expliquen els i les membres del Bloc d’Estudiants Agermanats de la UPV (BEA UPV): “amb aquests iniciatives volem transmetre els valors de la nostra organització que lluita per una universitat pública, democràtica i valenciana” i a més, s’han marcat com a objectiu “donar a conèixer a l’alumnat de la UPV la nostra tasca perquè som una organització que pot aportar a la nostra universitat l’espai d’encontre entre el estudiants que lluiten pels drets socials des d’una perspectiva valenciana”.

La pujada de taxes dels últims anys ha vingut acompanyada per retallades en serveis gratuïts a l’alumnat com el servei d’esports o l’agenda universitària, que no ha tornat a repartir-se i que serà la primera aposta del curs del BEA UPV. L’organització estudiantil amb la col·laboració del Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL) de la Universitat i distintes delegacions de les escoles de la UPV ha elaborat la primera agenda universitària gratuïta i en valencià feta per i per a alumnes i dirigida als aquells estudiants de la UPV que hagen seleccionat el valencià com a llengua preferent. Des del BEA UPV expliquen que “amb el pressupost que hem aconseguit s’han pogut imprimir més d’un miler d’agendes, poques en comparació al nombre d’alumnes de la nostra universitat, i que per això s’ha decidit repartir les agendes prioritzant a aquells alumnes que han triat la nostra llengua per a la docència”.

També denuncien que la UPV no ha complit l’objectiu que s’havia fixat en matèria lingüística que era assolir un 10% dels crèdits impartits en valencià i que després de sis anys de l’entrada en vigor del Pla Estratègic on es contemplava eixe mínim, la tendència ha sigut la contrària, reduint-se el número de crèdits en valencià del 6,8% al 2006 fins al 4% l’any 2014.

Les agendes, que seran repartides durant aquest mes i que es poden reservar al formulari que està al Facebook i Twitter de l’organització, compten amb una sèrie de blocs temàtics repartits per tota l’agenda on s’exposa una visió del món i del País Valencià “que compartim amb molts altres estudiants valencians i que volem que servisquen per obrir debats i reflexionar, els quals són elements centrals d’una societat democràtica”, expliquen des del BEA.

La segona proposta del BEA UPV consisteix en un concurs de fotografia sobre els drets lingüístics dels valencianoparlants on poden participar durant la primera quinzena de setembre tots els estudiants de la UPV seguint les instruccions de les bases publicades al Facebook de l’organització. Hi hauran dos premis, un elegit per l’assemblea del BEA UPV i altre mitjançant votació via Facebook, i els premis consistiran en un sopar per a dues persones a “La Murta vins i tapes”. A més, els 20 primers participants rebran una Agenda Universitària 14/15 del BEA UPV.

Des del BEA UPV animen a “no quedar-se indiferents, participar en les activitats proposades i futures, i no decaure en la lluita contra els que volen desfer el sistema públic educatiu, la desigualtat social i volen emmudir la nostra llengua”.

Comparteix

Icona de pantalla completa