L'IES de Foios suspén les classes per la calor

5 setembre 2014 01:00h
La Consellera ha dit en roda de premsa que no pensa suspendre les classes i que esperarà que baixen les temperatures 
 
Aquest matí l'IES de Foios ha decidit, en una assemblea de professorat, suspendre les classes a partir de les 13h per la forta calor. Aquesta decisió ha estat informada a la inspecció per part de la direcció del centre i als pares i mares. Diversos alumnes s'han vist afectats per la calor aquests dies. A les 13h l'alumnat i el professorat ha eixit al pati fins l'hora de tancament del centre, poc abans de les 14h.

D'altra banda, l'alumnat en escoles d'Almoines i Carcaixent ha acudit al centre en banyador i tovalloles com a acte de protesta per la calor que estan patint. Aquesta mateixa acció es realitzarà en el col·legi Santa Teresa de València dilluns que ve.

En el mateix sentit, l'IES de Massamagrell ha acordat fer una “poalada” dilluns de matí en el centre, per a refrescar-se durant el matí.

D'altra banda, el Sindicat denuncia l'actuació d'alguns inspectors d'educació que està entrebancant l'actuació responsable del professorat que actua per evitar els riscos en les aules amb temperatures elevades que estan afectant la salut de l'alumnat, com ja ha passat en diversos casos.

El Sindicat vol recordar a aquests inspectors que han de col·laborar amb el professorat en aquest tipus d'actuacions i que el professorat té la responsabilitat d'actuar per evitar riscos en la salut de l'alumnat, i es pot enfrontar a denúncies per omissió d'ajuda, conducta castigada en el codi penal.

De fet, el professorat té dret a abandonar l'aula amb el seu alumnat i traslladar-lo a espais més confortables si detecta situacions de risc, com les que estem patint en tots els centres educatius per la forta calor que estem patint, com a conseqüència de l'obstinació de Conselleria d'iniciar el curs el 3 de setembre.

En eixe sentit, STEPV responsabilitza al president Fabra i a la consellera d'Educació, María José Català dels casos d'afectacions en la salut de l'alumnat causats per la forta calor. La consellera ha declarat en la roda de premsa, com a portaveu del govern, que no pensa suspendre les classes per la calor. Per tant, s'està negant a complir el que estableix la legislació en matèria de salut laboral i la llei de protecció del menor.

Per tot aixó, STEPV insta al professorat a abandonar l'aula amb el seu alumnat si les temperatures superen els màxims permesos i impedeixen el normal desenvolupament de l'activitat acadèmica. El professorat pot traslladar a una altra part del centre millor condicionat el seu alumnat sempre que se'n faça càrrec.


 
next