Diari La Veu del País Valencià
Reunió del BEA amb el rector De la UV
El Bloc d’Estudiants Agermanats, l’associació d’estudiants de referència a la Universitat de València, s’ha reunit amb el rector d’aquesta universitat, Esteban Morcillo. Aquesta sigut la primera reunió del curs universitari, en la qual el BEA ha transmés al rector les seues principals reivindicacions.

La primera d’aquestes ha sigut la proposta de desaparició de les pràctiques externes gratuïtes que porten al conjunt de l’estudiantat a la precarietat més absoluta. És a dir, el BEA aposta perquè l’estudiant obtinga una compensació econòmica pel desenvolupament de la seua tasca en l’empresa en la qual realitze les pràctiques. D’aquesta manera, es vol evitar que els estudiants gasten diners en les pràctiques en apartats com transport i menjar, i, a més, aconseguir que les empreses no acomiaden treballadors a canvi dels estudiants i estudiantes en pràctiques. El rector ha rebut bé la proposta i ha acceptat la creació d’una comissió universitària que treballe en aquest sentit.

Una altra de les reivindicacions ha estat la reducció dels preus dels màsters d’investigació que la UV oferta i que actualment estan per damunt dels 2.700 euros. També, des del Bloc d’Estudiants Agermanats, s’ha fet pressió perquè la Universitat de València compte amb estudiants a tots els seus serveis (com cafeteries, serveis d’administració, etc.), com era norma amb rectors anteriors. Al conjunt de l’estudiantat li seria molt útil poder treballar a la seua pròpia casa i poder, així, costejar-se els estudis en aquests temps que vivim, més encara en aquests temps que vivim en què molts tenen dificultats econòmiques per pagar les matrícules. Aquesta proposta també ha estat ben rebuda i s’ha creat una altra comissió per estudiar la qüestió.

Comparteix

Icona de pantalla completa