Diari La Veu del País Valencià
Exposició de còmic a l’Octubre CCC de València
Còmic i il·lustració

L’esclat creatiu a la Floresta – Sant Cugat

Des del 19.09.2014 fins al 31.10.2014

Acte d’inauguració:

Dimecres 24 de setembre a les 19.00h

Amb Lluís Ribas (il·lustrador i comissari de l’exposició) i Álvaro Pons (crític de còmic). L’acte comptarà també amb la presència del sr. Xavier Escura, regidor de Cultura de Sant Cugat del Vallès.

Aquesta exposició fa un homenatge al món del còmic de Sant Cugat del Vallès, un valuós patrimoni artístic i cultural que es va gestar al districte de la Floresta durant la segona meitat del segle XX. A la Floresta van viure i van treballar dos dels grans referents del còmic i la il·lustració a nivell internacional: Josep Toutain i Josep Maria Berenguer.

Josep Toutain, primer com a artista i després com a empresari, va portar un grup d’artistes i creadors d’arreu del país, no només a conquerir els mercats nacionals, sinó també els internacionals. A través de la seua agència Selecciones Ilustradas van triomfar al Regne Unit, França, Alemanya i, sobretot, als Estats Units, país on el còmic és tot un referent viu de la cultura i la creació contemporània.

Josep Maria Berenguer, amb l’ajut del seu veí florestà Toutain, va crear una de les publicacions més contraculturals i undergrounds de la transició democràtica, El Víbora. Aquesta revista gràfica va ser tot un referent de l’art underground de finals dels setanta i principis dels vuitanta del segle passat, on no sol hi eren presents artistes catalans sinó també artistes internacionals.
L’exposició recull un gran nombre d’originals, il·lustracions, esbossos, publicacions, fotografies, etc. d’autors com ara Lluís Ribas, Pepe González, Fernando Fernández, Manfred Sommer, Josep Maria Beà, Zesar, Bermejo, Picanyol, Carlos Giménez, Esteban Maroto, Richard Corben, Bernet, Horacio Altuna, Alfons Font, Xavier Mariscal, Max, Gallardo, Nazario, Shelton, etc.

Exposició organitzada per l’Octubre CCC amb la col·laboració de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Comparteix

Icona de pantalla completa