Diari La Veu del País Valencià
Les treballadores de la neteja del Complex Administratiu 9 d’Octubre emprenen Mobilitzacions
Les treballadores de la neteja del Complex Administratiu 9 d’Octubre decideixen emprendre mobilitzacions contra el nou plec de condicions per a la licitació del servei

En l’assemblea de treballadores celebrada en el local valencià de la Confederació General del Treball es va acordar un calendari de mobilitzacions en protesta per les condicions contemplades en el plec presentat el passat 2 d’agost per a l’adjudicació del servei de neteja de la ciutat administrativa de la Generalitat Valenciana. El col·lectiu s’enfronta així a les pretensions del Consell que promou, en honor de el “estalvi”, tant l’acomiadament massiu d’empleades subcontractades com la precarització de les condicions laborals. A més de condemnar la privatització dels serveis, mesura que ha demostrat resultar econòmica i socialment una autèntica estafa, CGT denuncia el clasisme descarnat que demostra el Govern valencià en establir diferents freqüències en funció de si s’és conseller o un simple funcionari, i sobre, tot en perjudicar a les empleades de les actuals subcontractes

“Aquestes noves condicions són escandaloses”, afirmava preocupada una de les treballadores que va assistir a l’assemblea informativa que va tenir lloc el cap de setmana passat en la seu de CGT.

I és que, el nombre d’hores licitades és inferior a les quals corresponen als llistats del personal subrogable, amb el que, fets els càlculs, de complir-se l’exigit pel Consell a la nova empresa adjudicatària, en dos anys, com a mínim un 51% de l’actual plantilla (integrada per 78 persones) seria acomiadada.

Les hores de neteja quedarien reduïdes el primer any, de 81.000 a 57.000, deixant 2.500 per a treballs extraordinaris. I aquesta xifra es reduiria encara més a partir del segon any.

Per no parlar d’un enduriment de les condicions de treball del personal. Tot açò, per a un col·lectiu enormement precaritzat, arribant algunes dones a percebre un salari de 200 euros mensuals.

Davant la situació, les treballadores han acordat un calendari de mobilitzacions, a partir de la setmana vinent, que aniran in crescendo i, entre aqueixes mobilitzacions no es va descartar arribar a la vaga indefinida, tal com va ocórrer l’any passat quan l’Ajuntament de Madrid va voler rebaixar el servei de neteja viària i jardineria.

D’aquesta forma, la primera de les concentracions tindrà lloc el dimecres 23 de setembre, de 11h a 14h en la pròpia Ciutat Administrativa 9 d’Octubre. I la segona, està convocada, també en el complex, tres dies després, el divendres 26 en el mateix horari, per ser aquesta la data en la qual expira el termini perquè les empreses es presenten al concurs.

La CGT, sindicat que recolza i promou aquestes mobilitzacions, flama a la resta d’organitzacions sindicals a sumar-se a les protestes i anima al funcionariat a unir-se a les reivindicacions del personal de neteja posant en pràctica el principi de solidaritat, un valor que el neoliberalisme ideològic ha tractat de soscavar després d’anys de fragmentació de la classe treballadora.

Comparteix

Icona de pantalla completa