La Plataforma “No retallades” de l’Horta Nord rebutja les polítiques educatives del PP

18 setembre 2014 01:00h
La Política educativa de Conselleria precipita la rebel·lió a les aules aquest inici de curs
 
La Plataforma “No retallades” de l’Horta Nord rebutja les polítiques educatives del PP, el lamentable calendari escolar i la improvisació de la conselleria d’Educació, que estan posant als centres escolars en risc davant les elevades temperatures.
 
L’avançament injustificat del curs escolar ha provocat que les tasques organitzatives i acadèmiques s’hagen portat a terme sense la necessària planificació i coordinació propi de qualsevol inici de curs, amb la complexitat afegida que suposa l’aplicació de la LOMQE.
 
A aquest desficaci, s’ha d’afegir l’anècdota de les altes temperatures que patim dins les aules, que provoca situacions contràries a qualsevol lògica i normativa sobre seguretat laboral i benestar de l’alumnat als centres. Perquè encara que l’Administració educativa no és responsable d’aquesta situació meteorològica, sí que n’és còmplice d’afavorir la coincidència amb l’inici de curs.
 
Aquesta Plataforma se situa radicalment en contra de la precipitada aplicació de la LOMQE i el seu nou currículum, els retalls. També es manifesta contrària a l’augment de la ràtio en les aules que no fan més que evidenciar la manca de consideració cap a l’educació en general i l’escola pública en particular.
 
Rebutgem contundentment l’aplicació entorcillada d’una nova llei que esdevé l’excusa perfecta per a arraconar més encara el valencià a l’ensenyament i nega el dret d’una immensa majoria de famílies que volen escolaritzar els seus fills i filles en valencià, a favor d’una minoria.
 
La  nostra  posició  és  contrària  a  la  reducció  de  grups  en  tots  els  nivells educatius i a la supressió d’aules taller i programes de reforç, orientació, suport i atenció a la diversitat i ens situem diametralment oposats als atacs a les condicions laborals del professorat i manifestem el nostre desacord amb la política de “no substitució” de les baixes del professorat en temps i forma.
 
Mentre Conselleria d'Educació no prenga les mesures que són necessàries per al bon desenvolupament educatiu i per preservar la salut de tota la comunitat

educativa, caldrà resistir a aquest desgavell i improvisació de Conselleria. Per això donem suport a les mobilitzacions dels estudiants. I animem a docents, AMPA i a la comunitat educativa en general a fer denúncies davant inspecció de treball, suspendre les classes quan calga i en definitiva defensar l’escola pública ací i ara com han fet ja a Foios, Meliana, Massamagrell i Tavernes Blanques entre altres.
 
Un  altra  lamentable novetat  d'aquest  inici  de  curs  és  la  implantació  de  la LOMQE en alguns cursos de Primària, i la FP bàsica als centres de secundària. La  LOMQE  és una  llei  segregadora  i  classista,  contrària  a  una  escola  de qualitat amb capacitat d'integrar a tothom. Per això aquest curs es reproduiran les mobilitzacions per l’escola pública i contra les retallades.
 
Des de la Plataforma “No retallades” de l’Horta Nord ens comprometem aquest curs a defensar a la nostra comarca l’escola pública i els serveis públics en general. Promourem en el nostre àmbit mobilitzacions unitàries i coordinades fins acabar amb les retallades i fins aconseguir un canvi de polítiques a nivell municipal i al nostre País.
 
Per últim, la Plataforma “No retallades” de l’Horta Nord fa una crida a tota la comunitat educativa de la comarca i a la societat en general perquè participe activament en la jornada de mobilitzacions de dijous, 18 de setembre, i en la manifestació que hi ha convocada sota el lema “Consellera, dimissió!”.

plataforma no retallades horta nord


 
next