Diari La Veu del País Valencià
Exposició fotogràfica a Carlet sobre la pilota valenciana
L’editorial ‘això és com tot‘ farà una exposició fotogràfica a Carlet sobre la pilota valenciana, amb imatges de l’Arxiu Ismael Latorre Mendoza i també de la família d’Antonio Mira de Carlet; alhora que presentarà el segon llibre de la col·lecció que es va iniciar a Alginet fa uns mesos sobre la pilota valenciana a la Ribera, amb l’objectiu de no perdre aquesta part de la nostra història. A Alginet també es va fer una exposició amb fotografies de l’Arxiu Ismael Latorre Mendoza – AILM – quan es va presentar el primer llibre.
El divendres, 3 d’octubre, a les 19.30h, a la Sala d’Exposicions de la Fundació Caixa Carlet, a la casa de la Cultura de Carlet, serà la inauguració. Es presentarà el llibre: ‘Joc, espai i xarxa. Família d’afectes’ L’Exposició es podrà visitar tot el mes d’octubre.
ARXIU ISMAEL LATORRE MENDOZA.
Cal destacar la gran aportació històrica de l’Arxiu Ismael Latorre Mendoza, l’Arxiu més complet de tota la Ribera i un dels més grans del País Valencià. Conté més de 300.000 negatius fotogràfics, milers de fotos positivades per Ismael Latorre http://ca.wikipedia.org/wiki/Ismael_Latorre_Mendoza , les imatges i negatius d’estudi de Laura Canet Lozano, el treball fotogràfic del seu fill Gerard Latorre Canet; i també objectes, documents, manuscrits i material fotogràfic de la família Latorre.

La producció fotogràfica de la seua filla Carolina Latorre Canet no està inclosa dins l’Arxiu, perquè segueix en actiu, havent guanyat molts premis fotogràfics: premiada al 1r Concurs Nacional de Fotografia Hofmann com a finalista al 1991, Primer Premi a la Millor Col·lecció al VI Concurs Nacional de Fotografia Foto Fussion a l’Ajuntament de Puçol en 1992, en el concurs municipal Vila de l’Eliana el 1992, Segon premi al 1992 i 1993 a l’Ajuntament de Quart de Poblet. Primer Premi a l’Ajuntament d’Alaquàs al 1995…

Actualment, els fills i hereus dels fotògrafs Ismael Latorre i Laura Canet estan fent un treball brutal de recerca dins de la immensitat de l’Arxiu que els seus pares els van lliurar.

Cal també destacar que un dels editors, Àngel Velasco i Crespo, és col·laborador de La Veu.

Comparteix

Icona de pantalla completa