Diari La Veu del País Valencià
Mobilitzacions de les treballadores de la neteja del Complex Administratiu 9 d’Octubre
Les treballadores de la neteja del Complex Administratiu 9 d’Octubre comencen avui les mobilitzacions contra el nou plec de condicions per a la licitació del servei

El calendari de mobilitzacions en protesta per les condicions contemplades en el plec per a l’adjudicació del servei de neteja de la ciutat administrativa de la Generalitat Valenciana comença avui. A les 11h, en el complex 9 d’octubre, una concentració exigirà que es retire el plec. El dijous 26 expira el termini per a la presentació d’empreses a l’adjudicació, i una nova concentració tindrà lloc a la mateixa hora i en el mateix lloc

El col·lectiu s’enfronta així a les pretensions del Consell que promou, en honor de el “estalvi”, tant l’acomiadament massiu d’empleades subcontractades com la precarización de les condicions laborals.

CGT denuncia el clasisme descarnat que demostra el Govern valencià en establir diferents freqüències en funció de si s’és conseller o un simple funcionari, i sobre, tot en perjudicar a les empleades de les actuals subcontractes.

Així mateix, el sindicat recorda que la precarització del col·lectiu és una conseqüència directa de les privatitzacions dutes a terme en l’administració pública en els últims 20 anys, privatitzacions que són una autèntica estafa social i econòmica.

El plec de condicions representa una nova volta de rosca sobre un col·lectiu, el d’empleades i empleats de neteja subcontractats per al sector públic, condemnat a percebre salaris que en ocasions només aconsegueixen els 200 euros, i al que s’exigeix nous sacrificis.

Comparteix

Icona de pantalla completa