Diari La Veu del País Valencià
Algemesí – Situació que podia haver acabat en tragèdia
L’Alcalde d’Algemesí i la Delegació del Govern creen una situació que podia haver acabat en tragèdia.

L’escalada de tensió provocada per l’equip de govern del PP d’Algemesí i la Comissió Taurina és la clau dels fets que es produïren ahir a la nit, davant de la plaça de bous.

Des d’Iniciativa Animalista, denunciem l’estratègia de la confusió orquestrada per l’Ajuntament d’Algemesí. L’equip de govern ja havia fet ús abans de l’engany als mitjans de comunicació, i aquesta vegada ha aprofitat una suposada confusió a la programació dels “espectacles” nocturns. Al moment de la publicació d’aquest comunicat, encara es pot veure l’anunci per a ahir dimecres de la segona nit de becerrades.

El canvi de programació entre la becerrada i el “Joc de l’Oca” és una maniobra més contra el dret a la informació. Diversos mitjans de comunicació es toparen amb informacions contradictòries que feien pensar que s’anaven a fer les becerrades i també el contrari. Una vegada més, l’Ajuntament es caracteritza per fer tot el que li és possible per a ocultar la barbàrie que no tenen cap manera de justificar.

Denunciem l’adoctrinament i l’ús de menors com a instrument per a assetjar les persones manifestants. Els insults, contra el que diuen les notícies generades de l’ajuntament, partiren d’un grup de menors (10, 12, 14 anys) molt nombrós que era incitat per persones adultes des de les voreres. És una nova mostra de l’adoctrinament mitjançant la normalització de la violència que representa la permanent presència de menors en els espectacles de tortura i linxament taurí.

L’escalada d’amenaces anà en augment per l’arribada de més gent, fins que començà el llançament d’objectes per part de persones taurines (moltes, de nou, menors d’edat). Fou habitual el llançament de glaçons de gel, ampolles i altres objectes que provocaren lesions a diverses persones. També és produïren agressions físiques directes i l’intent de tirar des de dalt de la plaça diverses persones que havien escalat fins a eixe punt.

Denunciem el format de desplegament de la policia que, durant més de 20 minuts, permeté el contacte directe dels dos grups a les portes de la plaça, sense que existira cap cordó de separació. Es posaren totes les facilitats per a que la situació esdevinguera en una confrontació que podria haver tingut greus conseqüències, i ja és el segon any. L’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón Garcia Mont, amb el suport del seu equip de govern i de la Comissió Taurina, vol provocar l’incendi que li permeta aparèixer com a bomber.
Es produïren diverses detencions i totes foren de persones antitaurines. Cap dels agressors, segons les nostres informacions, fou detingut per haver posat en perill la vida de persones amb total premeditació.

El poble d’Algemesí vol posar el trellat que li falta a l’alcalde i a gent que li dóna suport. S’han de donar passos ferms cap a la solució d’aquest conflicte amb l’abolició immediata de les becerradescadafaleres, com a pas previ i permanent cap a unes festes sense tortura ni sang.

Considerem tant l’actuació del alcalde com la de la policia vam estar més al servei d’una estratègia política electoral que dels interessos col·lectius. Sí el nostre País tinguera una major tradició democràtica, a les dues institucions hauríem estat presentades les corresponents dimissions.

Comparteix

Icona de pantalla completa