Diari La Veu del País Valencià
Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques
QUATRE PROVES INTERNACIONALS EL 2014 I QUATRE GUARDONS.

L’Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques, la 29 OIM 2014, s’ha celebrat a la ciutat de San Pedro Sula entre el 19 i 27 de setembre, la segona ciutat amb més població d’Hondures. La prova de dimarts va ser d’àlgebra, teoria de nombres i combinatòria; i la de dimecres va ser de combinatòria, geometria i teoria de nombres.

Han participat 22 països: Mèxic, Guatemala, El Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica, Panamà, Colòmbia, Veneçuela, Brasil, Perú, Xile, Uruguai, Paraguai, Bolívia, Equador, Argentina, Espanya, Portugal, Puerto Rico, Cuba i República Dominicana. I un total de 83 matemàtics.
Damià Torres Latorre, amb 17 anys i aquesta nova plata, té ja cinc medalles olímpiques internacionals en el seu palmarés: tres ors, una plata i un bronze; i també dues Mencions d’Honor. En total 8 guardons, 6 de Matemàtiques i dos de Química.
Aquest 2014 a les proves Internacionals, amb un any menys que la majoria de participants ha aconseguit:
-Or a Bucarest a l’Olimpíada IMAC 2014 – International Mathematical Arhimede Contest-.
-Menció d’Honor a Sud-Àfrica.
-Primer d’Espanya en la Euromediterrànea i a l’espera de conèixer la medalla de la Mediterranean Mathematics Competition.
-Plata a Honduras, a l’Olimpíada Iberoamericana, a un punt de l’or.
En total aquest any acumula tretze guardons: provincials, autonòmics, estatals i internacionals.
El comitè internacional de les olimpíades va determinar que el 2015 la seu per a les 30 Olimpíades Iberoamericanes de Matemàtiques serà Puerto Rico.

Vicenç Salvador Torres Guerola

Comparteix

Icona de pantalla completa