Diari La Veu del País Valencià
Nou mural a Llíria per l’avortament lliurer i gratuït
AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT! LA LLUITA CONTINUA!

En commemoració del 28 de Setembre, dia internacional per la despenalització de l’avortament, ARRAN Camp de Túria hem volgut fer un mural per deixar ben clar que la lluita feminista no s’atura. L’anunci que feu el govern espanyol aquesta setmana passada sobre la retirada de la contrareforma de l’avortament és una xicoteta victòria, sí, però nosaltres no ens donem per satisfetes.

Continuem alerta davant la possibilitat que el govern anuncie nous retrocessos parcials, com seria que les menors de 16 i 17 anys no poguérem avortar sense el consentiment dels nostres pares, mares o tutores legals. De la mateixa manera que no acceptem que cap home decidisca sobre la nostra vida i els nostres cossos, rebutgem també qualsevol tipus de poder i control adult.

La llei de terminis del 2010 tampoc no ens satisfà ja que continua deixant-nos a les dones en situacions de dependència i vulnerabilitat. La possibilitat d’objecció de conciència fa que, acutalment, el 95% dels avortaments es practiquen en clíniques privades. Per què no es garanteix el dret a l’avortament als centres públics? Es vol fer negoci a costa de la nostra salut sexual i reproductiva? Què passa amb aquelles dones amb pocs recursos econòmics?

Aquesta, però, no és l’única mancança de la llei de terminis. Des d’ARRAN tenim ben clar que som les dones, i únicament les dones, les qui hem de decidir lliurement sobre les nostres vides i els nostres cossos. No acceptarem cap llei que ens prenga el control sobre nosaltres mateixes amb excuses de dictàmens mèdics i psicològics que, a la fi, fan que siguen terceres persones les qui decidisquen sobre el nostre futur.

Tampoc no pararem fins que als col·legis i instituts s’impartisca una educació sexual integral, amb perspectiva de gènere i no heteronormativa. L’avortament no és un fet desitjable per a cap dona i és per això que cal informar i educar per evitar situacions i embarassos no desitjats. Exigim, d’igual manera, informació completa i accés segur i gratuït als mètodes anticonceptius.

Des del camp de Túria ho diem ben clar.
ARA I SEMPRE, LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ
LES DONES DECIDIM AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!
ARRAN Camp de Túria

Comparteix

Icona de pantalla completa