Rumb a Gaza inaugura la seua campanya per la Flotilla de la Llibertat a Elx

Després de ser rebuts per l’alcalde d’Asp i respondre a les demandes dels mitjans locals, els membres de Rumb a Gaza País Valencià han donat motiu a l’inici de la seua campanya amb una entrevista en Radi Elx i una roda de premsa en una cafeteria de la ciutat.

D’aquesta manera, en el matí del dia 2 la campanya rep el suport i la col·laboració de l’alcalde d’Asp com a resposta a l’exposició que els membres de la plataforma han fet en l’alcaldia de la ciutat. En ella s’han atès punts com la necessitat de manar flotilles amb participació espanyola per a acabar amb el bloqueig marítim impost en la franja de Gaza per l’Estat d’Israel i el deure Europa de cessar la col·laboració amb un govern que no respecta la llei internacional ni els drets humans.

Amb motiu de l’anterior, la plataforma va organitzar a les 20:00h la primera de les seues presentacions oficials en la seu d’UGT del centre de la ciutat. L’objectiu principal d’aquestes conferències és el d’explicar en què consisteix la coalició Freedom Flotilles, xarxa internacional de solidaritat amb palestina que planeja enviar vaixells des de diferents ports del món aquest 2014 amb tripulació de renom –entre ells espanyols- i trencar així el bloqueig comercial present en la franja de Gaza.

L’Estat d’Israel té un deute no saldat amb la ciutat d’Elx, deute que es remunta a 2012 quan, contra tot pronòstic, va ser segrestat el vaixell de nom Estelle de la Flotilla de la Llibertat en aigües internacionals. Aquest veler es dirigia a Gaza i en ell va ser passatger el pintor Il·licità Andreu *Castillejos, qui tenia una plaça reservada per a partir en aquesta pròxima flotilola . El vaixell comptava amb 50 tones de ciment que serien destinades a reconstruir escoles i hospitals a Gaza i que van ser pagades amb donacions particulars de la gent d’Elx per mitjà de l’ONG Carrers del Món.

CALENDARI DE PRÒXIMS ACTES

3 d’octubre: PRESENTACIÓ A ALACANT CIUTAT

– 11:30 – Roda de premsa. Ubicació: Seu de la Universitat d’Alacant, Av. Ramón y Cajal 4, Alacant (Alacant).

– 19:30 – PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA. Ubicació Calme de CCOO d’Alacant: Av. Salamanca 33. Alacant (Alacant)

4 d’octubre– PRESENTACIONS A ELIANA I VALÈNCIA CIUTAT.

– 10:30 – Roda de premsa amb mitjans locals. Ubicació: Centre soci-cultural l’Eliana, Plaza Jutge Menges s/n. Eliana (València)

– 11:00 – PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA. Ubicació: Centre soci-cultural l’Eliana, Plaza Jutge Menges s/n. Eliana (València)

– 13:00 – Roda de premsa. Ubicació: Teatre Micalet, c/ Mestre Palau nº3. València (València)

– 18:00 – PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA. Ubicació: Plaça de la Creu, Barri El Cabanyal (Acte de les Marxes de la Dignitat)

9 d’octubre: PRESENTACIÓ A CASTELLÓ CIUTAT.

– 11:30 – Roda de premsa. Ubicació: Pub l’Ovella negra, c/ Sant Félix 33. Castelló de la Plana (Castelló).

– 19:00 – PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA. Ubicació: Seu de CCOO de Castelló, Plaça dels aules 6. Castelló de la Plana (Castelló).

Rumb a Gaza

Comparteix

Icona de pantalla completa