Diari La Veu del País Valencià
AE-Agró s’oposa a la tala de més arbres al Port de Sagunt
L’Ajuntament de Sagunt acaba de talar dos eucaliptus de més de 50 anys i amenaça a tallar més

Arbres de més de 50 anys i més de 10 metres d’alçària han sigut tallats en l’Avinguda Jerónimo Roure del Port de Sagunt (Camp de Morvedre, València). El fet en si mateix ja és lamentable, però encara és més greu si tenim en compte que la intenció de l’Ajuntament de Sagunt és tallar tots els arbres d’eixa avinguda. L’equip de govern justifica la seua actuació en què les arrels entren en les cases i deterioren les conduccions, però amb els dos exemplars tallats no ocorria tal cosa i el mal ja està fet. Si estimaren els arbres, primer hagueren comprovat si molestaven i després hagueren determinat què calia fer. Ens temem que, per desgràcia, han caigut estos dos perquè a algú li molestaven quan anava amb cotxe.

En substitució dels dos grans eucaliptus tallats plantaran altres espècies que lògicament tardaran anys a donar ombra, però el mes cridaner és que els volen plantar damunt de la vorera, més prop de les cases que els arbres actuals i ocupant l’espai dels vianants. Com s’aprecia en la foto pretenen traslladar també els fanals a la vorera. Tot per a deixar més espai per a aparcaments.

Estes són les prioritats de l’equip de govern de Sagunt (Camp de Morvedre, València): més aparcament on abans hi havia arbres i menys espai per a passejar. Este, malauradament, no és un cas aïllat. Massa vegades veiem en la nostra ciutat arbres que es tallen sense plantar altres en el seu lloc o places que, com deia fa uns dies la Federació Veïnal de Sagunt, són una paella a l’estiu.

Els arbres en la ciutat ens aporten ombra i disminuïxen la temperatura ambient a l’estiu, que cada vegada resulta més calorós pel canvi climàtic. A més a més, suavitzen el soroll del trànsit i les fàbriques i proporcionen oxigen. Tot això que deprenem en l’escola es contradiu amb la realitat d’uns administradors i alguns tècnics municipals per als quals el trànsit dels cotxes és allò prioritari. I també per a alguns ciutadans, per als quals els arbres sempre suposen una molèstia.

L’Avinguda Jerónimo Roure, amb les seues dos dotzenes de grans eucaliptus, ha sigut sempre una referència per als habitants del Port de Sagunt. Si no ho evitem, canviarà el seu paisatge a pitjor. No ho podem permetre, així que cal actuar ara que encara este a temps de salvar-los.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ

Comparteix

Icona de pantalla completa