Diari La Veu del País Valencià
Campanya per la Flotilla de la Llibertat a València
Rumb a Gaza inaugura la seua campanya per la Flotilla de la Llibertat a València

Rumb a Gaza ha iniciat a València la seua campanya de presentació de la Flotilla de la Llibertat, vaixell que salparà en els pròxims mesos amb destinació a Gaza disposat a trencar el bloqueig econòmic.

Després de ser rebuts aquest matí per l’alcalde de l’Eliana, els membres de Rumb a Gaza han pogut conversar amb ell, amb altres membres de l’Ajuntament, amb representants d’altres forces polítiques i amb membres de la comunitat palestina. Tots ells han mostrat la seua il·lusió pel projecte que pretén trencar el bloqueig econòmic que Israel manté sobre Gaza així com el seu compromís per a recolzar a la flotilla en la mesura de les seues possibilitats.

Tot seguit, l’alcalde i alguns membres de la plataforma han realitzat una petita exposició enfront dels veïns de la localitat en la qual s’han desenvolupat punts com la necessitat de manar flotilles amb participació espanyola per a acabar amb el bloqueig marítim impost en la franja de Gaza; però, sobretot, els ponents han posat l’accent en el deure Europa de cessar la col·laboració amb un govern que no respecta la llei internacional ni els drets humans.

Amb tot l’anterior, Rumb a Gaza ha realitzat una roda de premsa en el centre de València, convocatòria en la qual han participat representants de quatre partits polítics diferents: Sol Ruiz, de Podem; Rosa de Falestín, com a membre del PSOE; Marina Albiol, per part d’Esquerra Unida i Juan Ponce per Compromís. A més, Manuel Espinar -portaveu de Rumb a Gaza Espanya- ha intervingut en pro de la submissió que pateix el territori de Palestina. No en va, cada representant polític ha incidit en motius varis pels quals el projecte que es presenta haguera de ser denunciat: la sobre explotació dels recursos marítims en les tres milles de pesca permeses per a la pesca palestina, la permissivitat internacional envers les massacres israelianes, la importància de la ciutadania com a germen reivindicatiu contra el genocidi i la inclinació per la indiferència dels mitjans de comunicació com a resultat de l’oportunisme econòmic.

Rumb a Gaza

Comparteix

Icona de pantalla completa