Banc de palla d'arròs de l'Albufera

18 octubre 2014 01:00h
Pam a pam
 
Naix el primer banc de palla d'arròs de l'Albufera
 
Encomana ja les teues bales de palla a només 1 euro la unitat!!!
 
Acció Ecologista-Agró, el Sistema  de Participació de Garantia d'Ecollaures i la Cooperativa Agroecològica L'Aixada com Eixida, amb la col·laboració de l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, la Fundació Assut, SEO/BirdLife, Col·lectiu Trellat, CERAI (Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional) i la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica, han posat en marxa el primer banc de palla d'arròs de l'Albufera. Amb esta iniciativa pionera estes entitats, que treballen en el camp de la conservació, l'agroecologia i la bioconstrucció, oferixen als potencials demandants d'este producte (la palla de l'arròs) la possibilitat d'obtenir-lo d'una manera senzilla i molt econòmica. La bala de palla, a només 1 euro!!!
 
El primer banc de palla d'arròs de l'Albufera de València és una iniciativa d'Acció Ecologista-Agró, el Sistema  de Participació de Garantia d'Ecollaures i la Cooperativa Agroecològica L'Aixada com Eixida i que compta amb la col·laboració de l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja (Diputació de València), la Fundació Assut, SEO/BirdLife, Col·lectiu Trellat, CERAI (Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional) i la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica. Este pioner projecte pretén donar als possibles demandants d'este producte (la palla de l'arròs) la possibilitat d'obtenir-lo d'una manera senzilla, posant en marxa un sistema d'empacat i arreplegada de la palla, sota demanda, al preu d'1 euro per bala de palla. Este és únicament  el preu de l'empacat, ja que amb esta iniciativa s'aprofita un residu agrícola que no té altra gestió, amb la qual cosa és completament gratuït.
 
Els usos per a la palla de l'arròs són molts i molt diferents. Per exemple, per a elaborar encoixinats en camps de cultiu. Amb una coberta de palla, afavorim la retenció d'humitat al terreny, evitem el creixement de les males herbes i, a poc a poc, la palla es descompon i proporciona nutrients al terreny. També es pot utilitzar la palla com a material de bioconstrucció, un camp en desenvolupament on cada vegada hi han més iniciatives de construcció amb materials naturals i la palla n'és un d'ells. A més a més, podem aplicar la palla per a fer encoixinats en reforestacions o per a evitar l'erosió del sòl en espais forestals.
 
 
Si tens un hort urbà, ets llaurador professional, bioconstructor, pertanys a  una entitat que es dedica a la reforestació o se t'acudix algun possible ús alternatiu per a la palla de l'arròs, tens una setmana per tal de fer la teua comanda. És molt fàcil: Tu envies la teua sol·licitud i nosaltres empacarem totes les bales necessàries. Gràcies a la col·laboració de l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, les transportarem a l'escola, on podreu arreplegar-les en el termini de dues setmanes després de finalitzar el procés d'empacar. Les bales s'abonaran quan s'arrepleguen.
 
Les comandes i totes les consultes que necessiteu fer les podeu gestionar enviant un correu electrònic a tancatdelapipa@gmail.com. A més a més, vos convidarem, el dia de la inauguració del banc de palla, a un col·loqui al Parc Natural de l'Albufera de València amb diversos experts que ens parlaran de les utilitats d'este material, com fer-lo servir i alguns dels reptes mediambientals que encara té pendent este parc natural, com per exemple la importància de millorar la connexió entre l'agricultura i la conservació de la natura. En este sentit, s'analitzaran les iniciatives d'arròs ecològic que s'han desenvolupat en l'Albufera. Esperem que la iniciativa siga del vostre interés i que li doneu difusió.
 
ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


 
next