Diari La Veu del País Valencià
‘Ser mestre en el segle XXI’
Reprenem aquesta setmana el cicle “Escola valenciana, la nostra escola” amb una activitat adreçada, especialment que no únicament, als alumnes de Magisteri. Dijous hem convidat a participar en aquesta série d’actes Albert Dasí, director d’Escola Gavina, qui parlarà sobre “Ser mestre en el segle XXI”: què demana l’escola d’ara als mestres joves? I l’escola valenciana? Què està demanant ara l’ensenyament a Finlàndia? Com són les escoles cooperatives?

Albert Dasí (Bétera, 1959), és director d’Escola Gavina, fundada l’any 1975, mestre, activista de l’Ateneu de Bétera, membre de l’Institut d’Estudis del Camp de Túria i blocaire de VilaWeb. És autor dels llibres per a joves i xiquets “El gran invisible”, “Palpa la por”, “Parada a Capbanda”, “La reina Tarel·la”, “Rom, senyor de la Calderona”, “Ulisses” i “Zombis per a Guillem”.

La xarrada serà dijous, 16 d’octubre, a les 11.30 h a la seu de la Universitat de València d’Ontinyent, a l’antiga escola Lluís Vives (C/ Comte de Torrefiel, 22), amb entrada lliure, amb la col·laboració de la Universitat de València, la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, i la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià.

“Escola valenciana, la nostra escola” va encetar el 27 de setembre passat el programa d’activitats amb la xarrada del músic i escriptor Xavi Sarrià sobre la relació de l’escola valenciana amb el moment actual de la música en la nostra llengua al País Valencià.
També s’ha pogut visitar a la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara l’exposició ‘Ensenyar valencià en temps difícils. Carles Salvador i Enric Matalí’, i el 3 d’octubre vam organitzar el concert de presentació del disc ‘Wegener’ dels Arthur Caravan i Hugo Mas.

La resta d’actes previstos, que acabaran el 12 de desembre amb un concert especial d’Andreu Valor, inclou un homenatge al col·lectiu Balarma, els mestres que van començar l’ensenyament en valencià a Ontinyent, una exposició dedicada a Enric Valor, una conferència del professor Joan Borja, del departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, i una conferència de Josep Lluís Albinyana, qui va ser president del Consell pre-autonòmic del País Valencia.

Muntis

Comparteix

Icona de pantalla completa