Diari La Veu del País Valencià
CGT – Línea fèrria Xàtiva-Alcoi
CGT es concentra a Xàtiva contra la desaparició de la línea fèrria Xàtiva-Alcoi
Arran les revisions previstes en desembre de les Obligacions de Serveis Públics per part del govern (OSP presentades en març 2013 i aplicades en juny del mateix any amb un resultat de la supressió del 25% dels trens de mitjana distància), la CGT denuncia els plans de desmantellament del servei públic de ferrocarril. Perilla, entre altres, la línia Xàtiva-Alcoi, i per això el sindicat ha protestat hui a Xàtiva. Estan previstes més accions reivindicatives a Conca, Terol, Utiel, Alcoi i Ontinyent

En els últims anys les inversions en Línies d’Alta Velocitat han sigut inversament proporcionals al nombre de viatgers transportats, el 2% dels viatgers amb el 87% de les inversions, mentre el 13% del pressupost havia de cobrir les necessitats del 98% de les usuàries.

Fa uns mesos s’adoptaren mesures encaminades a desmantellar el ferrocarril públic. Entre elles, l’entrada en vigor de la Declaració d’Obligacions de Serveis Públics (OSP) que ha suposat la reducció de quasi el 25% de les relacions de trens, afectant a 800 trens setmanals, 40 d’ells a València. L’OSP será revisada en desembre, i el govern contempla l’eliminació d’aquelles línies que tinguen una ocupació inferior al 15%.

A més, entre les mesures que CGT considera inacceptables, está la divisió d’Adif en dues empreses i de Renfe en quatre societats mercantils, perjudicant greument el servei públic ferroviari i possibilitant la seua privatització; així com la liberalització i privatització del servei ferroviari de passatgers de les línies del País Valencià, que en aquest moment està en procés de licitació i que suposa que aquest mes d’octubre ja puguen operar empreses privades.

La divisió d’Adif i Renfe pretén encobrir el saqueig de les empreses publiques. El Sector Federal Ferroviari de CGT manifesta que el govern, aprofita l’actual crisi econòmica per a justificar la venda de les línies de País Valencià d’AVE-LD, Regionals i Rodalies, que han sigut les primeres a licitar-se i que la població valenciana serà la primera a sentir aquest perjudici, que es concretaria en la desaparició de serveis i freqüències, tancament d’estacions de viatgers i la possible clausura de línies de manera definitiva.

CGT ha volgut amb la concentració de hui a Xàtiva denunciar l’assetjament al Ferrocarril Públic, en el que es podría considerar una nova estafa a la ciutadania. De fet, la política que ha dut a terme Renfe en aquests últims anys és la de posar les majors través per a que baixe l’ocupació i justificar així la supressió del servei i el tancament de les línies… I és que es pretén, sense rubor, socialitzar les pèrdues i privatitzar els beneficis, amb el que es crearia una dependència major dels recursos de l’estat, però que no revertiran en els i les usuàries.

A l’octubre, novembre i desembre, la CGT realitzarà diverses mobilitzacions contra la privatització, amb pròximes accions reivindicatives a Conca Terol, Utiel, Alcoi i Ontinyent. Aquests consisitiran en viatges reivindicatius en tren, concentracions, conferències, repartiment d’octavetes i tancaments.

Comparteix

Icona de pantalla completa