Diari La Veu del País Valencià
ACPV us crida a participar en les manifestacions l’ensenyament públic
Acció Cultural us crida a participar en les manifestacions unitàries per l’ensenyament públic

Diferents plataformes, entitats i col·lectius s’han unit a la convocatòria de manifestació el dijous 23 d’octubre a Castelló, València i Alacant

Si voleu acompanyar-nos en la pancarta d’ACPV, hem quedat a les 18h. a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) per anar junts a la manifestació

Les entitats FAPA-València, FAPA-Castelló Penyagolosa, CAVE-COVA, Escola Valenciana, Acció Cultural País Valencià (ACPV), Plataforma tots som Cremona i València Laica; els sindicats FE CCOO PV, Sindicat d’Estudiants PV, Intersindical Valenciana STEPV, Front Estudiantil PV, BEA, SEPC, Feu (Front Estudiantil Unificat Alcoi); i els partits Compromís, ERPV, EUPV, Podem Educació PV, PSPV-PSOE, PCPV, PCPE, CJC i Els Verds PV, van presentar el passat 21 d’octubre la convocatòria de manifestacions, que tenen com a motiu el rebuig a les retallades en l’educació pública i a la LOMQE.

Les constants retallades a l’escola pública valenciana per culpa de la política educativa estatal i autonòmica, amb l’única pretensió de desmantellar-la i privatitzar-la i la nova llei d’educació, LOMCE, ens mouen de nou a eixir a paralitzar el sistema educatiu i a eixir al carrer a manifestar-nos.

Hem patit un inici de curs catastròfic, calor a les aules, infraestructures nefastes, falta de professorat, hui per hui al sistema educatiu públic valencià s’han eliminat 5.000 professors places de professorat. Estem patint l’augment de ràtio en les aules, la denegació de línies en valencià, la permanència de barracons crònics i les deficiències d’infraestructures, entre d’altres qüestions, però el sobreesforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen als centres públics ha demostrat que amb lluita s’aconsegueixen els objectius d’integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l’accés de la ciutadania al dret a l’educació.

Per tant la societat valenciana ha d’eixir de nou al carrer en contra de la política educativa del govern estatal i autonòmic per a demanar la dimissió del Ministre Wert però també la de la Consellera Mª José Català. I cal cridar ben fort que tot i que la LOMCE estiga aprovada al Congrés, la comunitat educativa no la vol, no la volem i volem que es derogue.

Així, les entitats, sindicats i partits us convoquem a les manifestacions per al pròxim dijous 23 d’octubre a les 18.30h a València i a Castelló i a les 18’00 hores a Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa