Diari La Veu del País Valencià
La Muixeranga de Castelló realitza un taller a l’UJI
El passat dimecres 22 d’octubre va ser una jornada especial per als membres de la Muixeranga de Castelló, ja que van tindre l’ocasió d’estrenar-se en un auditori nou per a ells: la Universitat Jaume I. L’acte, programat pel Front d’Estudiants per la Universitat Pública dins de les activitats de la Setmana de Benvinguda, va començar a les 19h, amb una petita demostració del que és una muixeranga. Tot seguit, dirigits per les paraules d’Enric Porcar, portaveu de l’associació, van provar les habilitats «muixerangueres» d’alguns assistents que es van animar a participar. Els membres de la conlloga anaven muntant figures mentre les explicaven al públic, per a acabar finalment fent figures amb una pinya mixta de gent de la conlloga i participants universitaris. A banda d’exposar les figures bàsiques de la muixeranga i les diferents posicions de les figures, també van comentar les principals diferències entre els castells catalans i les muixerangues valencianes.

Tant els membres de la Muixeranga com la comunitat universitària van quedar molt satisfets amb l’acte, que va resultar molt didàctic i profitós per als dos col·lectius.

La Conlloga-Muixeranga de Castelló espera que alguns d’aquests valents que es van atrevir a ser muixeranguers durant un dia s’unisquen als assajos de la conlloga, que es realitzaran d’ara endavant en el CEIP Isabel Ferrer els divendres a les 20h.
La Conlloga-Muixeranga de Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa