Diari La Veu del País Valencià
Presentació del llibre Reset RTVV
“Econòmicament, tancar RTVV és com haver tancat la Ford”

El valencianisme faria bé de fugir de polèmiques estèrils i de projectes patrioters , diu l autor de La desconnexió valenciana

Es presenta el llibre Reset RTVV a Massalfassar

El proper dijous 30 d’octubre, a les 19:30, tindrà lloc al Café l’Infern de Massalfassar la presentació del llibre “Reset RTVV, per unes polítiques de comunicació al servei de la societat”, escrit pel Col·lectiu Ricard Blasco i publicat per Onada Edicions. El treball es planteja com una anàlisi reflexiva sobre les debilitats del sistema comunicatiu valencià en les darreres dècades: control polític, centralització i forta dependència dels grups espanyols, mancança de pluralitat informativa, progressiu deteriorament de la professió periodística, i l’escassa presència de la cultura i la llengua pròpia. A partir d’aquesta anàlisi i de la voluntat de superar la darrera etapa sense cap diari, ràdio ni televisió, ni pública ni privada, de caràcter autòcton, els autors apunten la seua proposta de futur que passa, en la seua opinió, pel reforçament de l’espai públic a partir d’un pacte civil i polític, més enllà de les majories electorals, al voltant de la llengua, la cultura i les esferes públiques de la comunicació com ara el sistema escolar, les ràdios i les televisions. Aquesta proposta es materialitzaria en la creació d’una nova RTVV com a resultat d’un pacte de mínims —parlamentari i cívic— sobre el qual establir polítiques compartides per tot l’espectre sociocultural. Un pacte fundacional concretat en tres aspectes: institucional, economicoempresarial i sociocultural, que actue com a garantia que (la nova) RTVV no serà un televisió partidista ni governamental.

Sota el Col·lectiu Ricard Blasco hi trobem cinc destacats noms de periodistes i investigadors que, des de les seues respectives vessants, han contribuit a que “Reset RTVV” faça una aproximació multidisciplinar sobre l’objecte de l’estudi: el catedràtic de periodisme de la Universitat de València Josep Lluís Gómez Mompart, l’extreballador de RTVV i sociòleg Toni Mollà, l’extreballador de RTVV i periodista Manuel S. Jardí, la doctora en Filosofia i especialista en comunicació Mònica Parreño i el professor de sociologia de la UV Rafa Xambó.

Els tres primers participaran en la presentació al costat del professor i periodista musical Josep Vicent Frechina, que farà de presentador.

Comparteix

Icona de pantalla completa