Diari La Veu del País Valencià
Curs ‘El cultiu de l’ametller’
Arrenca el curs “El cultiu de l’ametller” amb èxit de participació
La formació “El cultiu de l’ametller: cap a un model sostenible”, promoguda per la Cooperativa Agroalimentària Sant Isidre de Les Coves i pel CDR Alt Maestrat va començar ahir a Les Coves de Vinromà amb una molt bona acollida per part de la població de les localitats veïnes. Més de seixanta persones, principalment agricultors, van assistir ahir a primera sessió impartida per especialistes en l’ametller de l’Institut de Recerca i Tecnologies de l’Alimentació (IRTA).

Al llarg d’aquesta setmana, tècnics dels organismes més especialitzats en la matèria, com l’Institut Valencià d’Investigacions, l’IRTA, l’Agrupació de Defensa Vegetal d’Unió de Reus o de la Universitat Politècnica de València, seran els encarregats d’impartir les diferents sessions del programa. Alguns aspectes d’interès pel sector, com els tipus de varietats autòctones, la poda, les plagues, l’adob o la fertilització seran els principals temes que s’abordaran al llarg de les cinc sessions del curs, amb l’objectiu de contribuir a l’avenç cap a un model sostenible del cultiu.

Tomàs Orient, president de la Cooperativa, va presentar el curs celebrant l’èxit de participació i esperant que les perspectives econòmiques del sector continuen amb la tendència a l’alça registrada fins ara.

Gustau Viol, president del CDR Alt Maestrat, ha destacat la seua satisfacció tant per la qualitat del curs com per la quantitat de persones interessades, remarcant que “la notable assistència fa que es pugue traure un bon profit de les subvencions atorgades per a formacions en entorns rurals”.

El curs, finançat pel Fons Social Europeu (FSE) i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), forma part d’una sèrie de formacions destinades al sector agrícola que ha promogut el CDR Alt Maestrat a diferents pobles del territori els darreres anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa