Diari La Veu del País Valencià
Lluís el Sifoner actuarà a Puçol
Lluís el Sifoner actuarà a Puçol el 22 de novembre de la mà de Ràdio Puçol i l’Associació cultural l’Andana

Ràdio Puçol i l’associació l’Andana organitzen la presentació del nou disc de Lluís el Sifoner, “Cançons al riurau”, el dissabte 22 de novembre a les 19:30 h. en l’Ateneu de Puçol, d’esta manera després d’anys i anys el cantautor tornarà a actuar a la localitat de l’Horta. Serà un acte de valoració de la cultura i el patrimoni valencians, en què el cantant explicarà quina ha sigut la seua font d’inspiració a l’hora d’elaborar este nou treball discogràfic: l’oportunitat de reivindicar la importància del riurau (lloc on s’assecava la pansa antigament) com a peça de l’arquitectura rural valenciana i com a u dels espais de convivència que tenia la nostra societat tradicional.

En acabant, l’autor interpretarà en directe un grapat de cançons populars que formen part del repertori de l’àlbum. Lluís el Sifoner és tot un símbol de la música en valencià. Gravà set discs propis i participà en diversos discs col•lectius a partir de 1975, quan guanyà el Festival de la Cançó de Xàtiva. Havent fet en 1980 l’única aparició en valencià de tota la història del Festival de Benidorm fins a hui, continuà recorrent el territori valencià de punta a punta amb les seues actuacions durant la dècada dels 80. I ara, després de molts anys bàsicament centrat en la docència i en la investigació filològica, torna a la càrrega amb “Cançons al riurau”, un projecte gravat en directe el passat dia 31 de maig amb la banda de música de la Núcia (la Marina).

Les cançons barregen poesia d’autors com ara Vicent Andrés Estellés o Maria Ibars amb els texts més coneguts de les cançons tradicionals dedicades al riurau, a la pansa i als treballs del segle XX. En les lletres, totes emocionants, trobem sentiments, poesia pura, descripcions excelses, picardia, amistat, bon humor, amor, ironia, erotisme, alegria…

Després de l’acte de presentació (per descomptat, d’entrada gratuïta) en l’Ateneu de Puçol (carrer Pare Buenaventura, núm. 8), tots els presents podran compartir taula en un sopar de pa i porta.

Ràdio Puçol i l’Associació cultural l’Andana

Comparteix

Icona de pantalla completa