Diari La Veu del País Valencià
L’Estat està preparant una modificació de la llei d’hidrocarburs
El Govern de l’Estat està preparant una modificació de la llei d’hidrocarburs per tal de reduir l’oposició de les persones al Fracking.

Amb aquesta mesura, el Govern intenta subornar als propietaris dels terrenys. El convertir-los en accionistes de la industria del fracking comporta una sèrie de connotacions molt perilloses:

Primera: L’empresa no necessitarà fer expropiacions forçoses o compra de parcel·les, per la qual cosa, no s’ha de gastar cap euro en aquesta dificultosa tasca d’aconseguir els terrenys on dur a terme els pous de fracking. El presumpte benefici per als propietaris vindrà donant per l’especulació en borsa del que ja es denomina bombolla gasística.

Segona: Els municipis afectats, ja no tindran només un enemic focalitzat com fins ara que era la empresa destructora del territori, si no a més, als seus propis veïns i veïnes que sucumbisquen a aquesta gran farsa i mentida i cedisquen les seves terres per a dur a terme el fracking.

Tercera: En el cas més que probable de que aparegui algun problema de contaminació derivat de la industria del fracking, la capacitat de denúncia i de demanar les possibles indemnitzacions, es veurà molt limitada per haver sigut còmplices d’aquesta estafa.

Qualsevol episodi de contaminació, no es quedarà aïllat dins de les parcel·les dels veïns accionistes, si no que afectarà a una quantitat de territori i recursos naturals de difícil avaluació, convertint-se aquestes persones en còmplices del dany mediambiental de difícil o impossible reparació.

Ha de quedar ben clar que els presumptes recursos que aquestes multinacionals volen explotar és per al seu únic benefici. Agafen un patrimoni que és de totes i tots i l’exploten en el seu benefici particular, deixant al territori envaït només contaminació i un subsol trencat. Així mateix, cal recordar que la propietat del subsol és de l’Estat.

Una vegada més volem insistir en la incompatibilitat que genera el fracking amb qualsevol altre ús que es vulgui fer del territori, així com amb la resta de sectors econòmics i productius dels municipis. De fet, un únic episodi de contaminació al Nord de Castelló, podria afectar des del Delta de l’Ebre fins a Castelló Capital.

Des de la PAF valorem aquesta proposta del Govern com un intent de trencar l’ampli posicionament majoritari en contra del fracking que s’està instal·lant a ciutadania; per a poder vendre un Territori que no és d’ells a unes empreses que només busquen el seu benefici particular. Creuen que la tàctica de suborns i privilegis que les empreses acostumen a fer amb membres del Govern com són les portes giratòries, pot ser utilitzada també amb la ciutadania.

Animem a totes les persones a continuar informant-se i posicionant-se en contra d’aquesta energia bruta, contaminant i que tant contribueix al canvi climàtic. Al mateix temps instem als Governs a que aposten per un model energètic net, sostenible i compatible amb els usos del territori; que generarà una gran quantitat de llocs de treball i que reduiria la nostra dependència energètica de les energies fòssils.

Plataforna Anti-Fracking Comarques de Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa