Diari La Veu del País Valencià
CSI•F alerta dels 9.840 expedients acumulats a ‘Fogasa’
CSI•F alerta dels 9.840 expedients acumulats enguany en l’oficina del Fons de Garantia Salarial a València

El sindicat urgeix a reforçar la plantilla i a habilitar un telèfon gratuït de cita prèvia per als usuaris

El sindicat CSI•F alerta que l’oficina a València del Fons de Garantia Salarial (Fogasa) acumula, en el que va d’any 2014, 9.840 expedients. Aquesta xifra multiplica per 2,5 els 4.000 existents en 2007. Malgrat aquesta situació, la plantilla de treballadors no ha variat des d’aquell any. Per aqueix motiu, els 14 empleats públics i els tres interins que tramiten els expedients van desbordats. El sindicat exigeix reforços urgents.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI•F) assenyala que, a data 4 de novembre, l’oficina del Fogasa en la província de València apila 9.840 expedients. Aquesta xifra respon a l’acumulat d’enguany. El sindicat afig que l’oficina manca d’informació dels al voltant de 26.000 expedients arreplegats fins al 30 de setembre de 2013, que es va portar Tragsatec per a tramitar com a empresa externa.

La central sindical assenyala que la plantilla de treballadors de l’oficina del Fogasa a València resulta del tot insuficient per a tramitar l’elevat volum d’expedients. El sindicat reclama reforços urgents i també demana informació sobre la situació de cadascun d’aqueixos 26.000 expedients externalitzats. De la mateixa manera, insta al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social al fet que habilite una línia de telèfon gratuïta per a demanar cita prèvia.

Comparteix

Icona de pantalla completa