Diari La Veu del País Valencià
El català a l’ensenyament

El sindicat Stei-i vol fixar una presència mínima del català a l’ensenyament

El sindicat contradiu Educació i considera el Decret de Mínims plenament vigent

El sindicat STEI-i ha respost les últimes informacions que indicaven que la Conselleria d’Educació estava enllestint instruccions als centres perquè apliquin el TIL, considerant que aquest avís és un intent de mantenir aquest projecte viu “amb la respiració assistida de les mentides i la confusió interessada que practica l’equip de Núria Riera”.
En un comunicat, els representants dels docents manifesten la plena vigència del Decret de Mínims i apunten que no acceptaran una normativa que rebaixi la presència del català a l’educació per davall del 50 per cent.
“Si bé és cert que el Decret de Mínims no era d’aplicació en aquells cursos en els quals era obligatòria la implantació del TIL, encara era vigent a molts altres cursos i nivells del nostre sistema educatiu per a aquest curs escolar. Amb la suspensió de l’ordre que aplicava el TIL, el Decret de Mínims torna a ser plenament vigent, també en aquells cursos que es veien afectats per la imposició del TIL”, recorda el sindicat.
D’aquesta forma, l’STEI exigeix a la Conselleria que deixi de practicar el “joc brut de la intoxicació interessada, mentre intenta vendre les suposades bondats d’un model d’ensenyament trilingüe que ha resultat un autèntic nyap pedagògic”, i que a més ha rebut forts cops judicials.
A més, reclamen a Núria Riera i al seu equip que deposin la seva actitud “irresponsable”, i que solucionin els “problemes i mancances reals” que pateix el sistema educatiu de les Illes, com plantilles, ràtios, substitucions, entre altres qüestions.

Comparteix

Icona de pantalla completa