Diari La Veu del País Valencià
Segona Plaça del Llibre i Segona Setmana dels Escriptors a les Llibreries
Acció Cultural, les Associacions d’Escriptors i d’Editors i el Gremi de Llibrers organitzen la Segona Plaça del Llibre i la Segona Setmana dels Escriptors a les Llibreries

Les entitats destaquen l’èxit de la primera edició i el desinterès del Govern valencià per la cultura

Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV); Gemma Pasqual, vicepresidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC); Jesús Figuerola, president de l’Associació d’Editors del País Valencià; i David Cases, president del Gremi de Llibrers de València, han presentat la Segona Plaça del Llibre que tindrà lloc els dies 20, 21, 22 i 23 de novembre en l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània, a València.

Gisbert ha assenyalat l’èxit de la Primera Plaça del Llibre organitzada per les quatre entitats l’any passat, tant pel que fa a la participació de públic en els actes i debats, com de venda de llibres. Un èxit que implica la consolidació de la iniciativa i la decisió de fer una segona edició encara més ambiciosa. Gisbert també ha destacat l’exemple de treball en grup de les quatre entitats, que de manera coordinada i sumant sinergies han aplegat escriptors, editors, llibreries i públic lector, amb l’objectiu del foment de la lectura i la cultura en general, la difusió dels nostres escriptors i el reconeixement del paper d’editorials i llibreries. El secretari d’ACPV ha contraposat a aquest treball en grup i als seus bons resultats malgrat l’humiltat de mitjans, el desinterès que mostra cap a la cultura el Govern valencià. En aquest sentit, Gisbert ha agrait a la Fundació Full, l’Institut d’Estudis Catalans i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el seu suport a la iniciativa, que contrasta amb l’absència de les institucions valencianes.

Per la seua banda, la vicepresidenta de l’AELC ha fet una invitació pública a les institucions valencianes i als seus responsables per a que visiten la Plaça del Llibre i coneguen de primera mà la iniciativa, i facen així un primer gest d’apropament a la cultura i al llibre.

Figuerola ha presentat el programa d’activitat de la Plaça (vegeu adjunt), que ha resumit en les següents xifres: participen 60 escriptors i 12 editorials, i més de 600 escolars


visitaran la Plaça amb la realització de tallers per a xiquets i joves. També ha informat que en l’acte d’inauguració es lliuraran els primers Premis Plaça del Llibre, a Joan Francesc Mira (en reconeixement a la seua obra) i a Josep Lozano (per la seua tasca en la divulgació del llibre, per la proposta dels Sopars Estellés).

Finalment, Cases ha presentat la Segona Setmana dels Escriptors a les Llibreries, que tindrà lloc del 10 al 20 de novembre en llibreries de tot el País Valencià, amb la voluntat de descentralitzar els actes i apropar els autors al seu públic, amb presentacions i debats.

Comparteix

Icona de pantalla completa