Diari La Veu del País Valencià
XXIV edició de la Universitat del Tirant
VALÈNCIA ANY ZERO ANALITZARÀ L’ESTAT DE LA CIUTAT DAVANT EL CANVI D’ÈPOCA
Sociòlegs, polítics, periodistes, arquitectes i economistes analitzaran a la XXIV Universitat del Tirant les perspectives de futur de la Ciutat de València.
L’ACV TIRANT LO BLANC celebra els propers dies 14 i 15 de novembre la XXIV edició de la Universitat del Tirant. Unes jornades monogràfiques en que enguany portaran per lema “València, any zero” i per les quals passaran més de 25 veus pluridisciplinars que tractaran de realitzar una completa radiografia del moment de la ciutat.
La Universitat del Tirant, que enguany tindrà lloc a l’Ocubre CCC, és tradicionalment un aplec de reflexió, impulsat per l’entitat valencianista, que enguany es centrarà en analitzar el final d’una era i un model que ja fa alguns anys que ha demostrat que està totalment exhaurit. Que ja no és capaç de generar riquesa, benestar i dinamisme, per un costat, ni de projectar una concepció, una imatge i un “relat” d’èxit per a la societat valentina.
Les jornades s’obriran divendres de vesprada amb la presentació del llibre “La ciudad pervertida” coordinat per la catedràtica d’Antropologia Social (UV-EG) Josepa Cucó. Junt a ella intervindrà els sociòlegs Albert Moncusí – coautor del llibre – i Vicent Flor , també director acadèmic de la Fundació Nexe, que farà de conductor de l’acte.
Dissabte pel matí l’activitat es reprèn amb unes converses dedicades a l’economia de la ciutat conduides pel jove economista Ramon Marrades, coautor del #demos6 de la Fundació Nexe “La ciutat construïda”. L’acompanyaran el degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, Vicent Soler, el director d’Aula Ciutat, Josep Sorribes i el professor d’Economia Aplicada de la UV-EG, Pau Rausell.
Prendrà el relleu una completa taula de diagnòstic de la ciutat amb la participació dels periodistes Cristina Vazquez i Carlos Aimeur, el director de la Fundació Libertas 7, Alejandro Noguera, l’arquitecte i coautor del #demos6 , David Estal i el sociòleg de la UV-EG, Gil-Manuel Hernández . Tots ells seran moderats per Clara Ferrando, membre del Consell Nacional del Tirant.
Després del dinar serà el moment de les microxarrades #acorrecuita. Nou seran les ponències, d’un màxim de cinc minuts de duració i temàtica diversa que el director de projectes de l’entitat, Pere Fuset, serà l’encarregat d’introduïr en un ambient distès. Turisme, falles, urbanisme, i fins i tot la imatge de la paella seran alguns dels temes que ocuparan esta divertida sessió contrarellotge inspirada en formats com les xarrades TED o Ignite.
Abans de la cloenda de la Universitat , a càrrec de la Presidenta del Tirant, Nathalie Torres, el president de la Unió de Periodistes Valencians, Sergi Pitarch serà el responsable de moderar una conversa amb els portaveus dels grups municipals a l’Ajuntament de València. A l’espera de la confirmació de la presència d’algun representant del PP han confirmat la seua participació, Joan Calabuig (PSPV-PSOE) , Joan Ribó (Compromís) i Amadeu Sanchis (EUPV).
NIT DEL TIRANT
Per a tancar les jornades de “València, any zero” està previst la celebració de la Nit del Tirant on es lliurarà el premi Joan Baptista Basset per l’acció valencianista de base al mecenes de la música en valencià Lluís Planes, i el premi Francesc de Vinatea a l’acció cívica valenciana que enguany recaurà sobre el Bloc d’Estudiants Agermanats.
A la Nit, on s’espera la presència de representants de la política i la cultura valenciana, es comptarà també amb l’actuació en acústic de Carlos Chiner i l’humor d’Eugeni Alemany. Dos peces, que junt al tast de vins oferit per PROAVA, suposen el complement més lúdic a les jornades.
Més informació:
Projectes ACV Tirant lo Blanc

Comparteix

Icona de pantalla completa