De vegades fa la impressió que l’alcalde es pensa que Cocentaina és Dubai. Personalment, Rafa Briet em cau bé, com també em resulten simpàtics altres regidors. Però, clar, una cosa és la simpatia i una altra molt diferent la gestió que es fa de la cosa pública. I últimament la gestió i l’estil del PSOE de Cocentaina s’assembla més a la de l’emir de Dubai que a la del govern que li cal al nostre poble.

A Dubai fa una temperatura mitjana de 40 graus, però tenien ganes d’esquiar i van construir una estació d’esquí enmig del desert. Com podem imaginar, els va costar un potosí de fer i costa un renyó de mantenir. Però no passa res, perquè Dubai produeix petroli i gas natural, és un “hub” del comerç intercontinental i un pol d’atracció turística. Així que, literalment, no saben què fer amb tants diners.

Cocentaina no és Dubai. La nostra economia està en l’UVI. Tenim més de 1.500 persones desocupades, moltes sense cap prestació. Hi ha centenars de famílies amb dependents i amb l’aigua al coll. El centre històric cau a trossos, no hi queden botigues i no hi vol viure ningú. En molts carrers, no pots circular per les voreres amb una cadira de rodes, amb un carro de xiquets o de la compra, perquè estan mal fetes. Etcètera.

No som Dubai, però el PSOE porta gastats 800.000 euros en un camp de futbol mal fet i en el qual ara diuen que cal invertir-ne 300.000 més. El camp s’haurà d’arreglar tard o prompte, però també volem saber per què ha costat tants diners, per què està tan mal fet i qui és el responsable de tot açò. Els esportistes són els primers interessats a saber-ho, perquè si les coses s’hagueren fet com toca ja fa temps que tindrien el camp i altres instal·lacions en condicions.

Per això trobe oportú que el Col·lectiu 03820 i Compromís, en lloc de firmar el xec en blanc que proposa l’alcalde, reclamen una comissió d’investigació. Necessitem saber què ha passat. Tapar el camp de creïlles amb una capa d’herba artificial, amb presses i correres, no és la millor manera d’aclarir-ho. Pretendre arreplegar uns quants vots inaugurant-lo just abans de les eleccions seria una falta de respecte al poble de Cocentaina. I els més insultats serien els esportistes.

Mònica Gómez Gómez

Comparteix

Icona de pantalla completa