Diari La Veu del País Valencià
Guanyador del ‘Ciutat de Benicarló’
El Mucbe acull l’estrena del llibre “Una casa distinta”, l’àlbum infantil il·lustrat guanyador del “Ciutat de Benicarló”

L’il·lustrador Goyo Rodríguez i l’escriptor Daniel Nesquens són els creadors d’aquest conte que va obtindre al juny el I Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat “Ciutat de Benicarló”, el qual es presentarà el dissabte 22 de novembre a la vesprada al Convent de Sant Francesc, dins d’un conjunt d’actes dedicats a la literatura infantil il·lustrada que organitza l’Ajuntament de Benicarló i Onada Edicions.

A principis d’un estiu ja llunyà, el jurat del I Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat “Ciutat de Benicarló” resolia en aquesta localitat qual d’entre el mig centenar d’originals que concorrien tindria l’honor d’encetar el palmarès d’aquest nou esdeveniment cultural. Els escollits van ser l’il·lustrador Goyo Rodríguez i l’escriptor Daniel Nesquens amb l’obra “Una casa distinta”, el relat d’una llar que no és com pareix a primera vista, fins el punt d’amagar moltes sorpreses al seu interior. “Una obra valenta, arriscada, rica en matisos, poètica i suggeridora que fa mirar d’una manera distinta els aspectes més quotidians de la vida” va assenyalar un jurat que comptava amb noms reconeguts com els de Paco Giménez, Aitana Carrasco o Enric Lluch.

Mig any després, “Una casa distinta” ha esdevingut una realitat publicada per Onada Edicions, i es presentarà el proper dissabte 22 de novembre a Benicarló, amb l’assistència dels dos autors, el burgalès afincat a Astúries Goyo Rodríguez i l’aragonès Daniel Nesquens. Serà al Mucbe, en una vesprada dedicada per complet a l’obra guanyadora del guardó benicarlando. A les 18 hores, el conte esdevindrà un joc en família a càrrec de la Ludoneta. A les 18.30 es durà a terme l’estrena i presentació de “Una casa distinta” amb els autors i l’actuació de l’Associació Diabolus; i tot seguit, s’inaugurarà l’exposició “Il·lustrar/il·luminar” del propi Goyo Rodríguez. Aquesta jornada clourà l’apartat institucional de la primera edició del “Ciutat de Benicarló”, a la vegada que obrirà l’apartat educatiu i lúdic. Tot i que els autors van acudir a la convocatòria amb un projecte en castellà, el llibre s’ha editat en dues versions, una espanyol-anglès i l’altra valencià-anglès denominada “Una casa diferent”, incorporant-s’hi tots dos a Imagina, la col·lecció d’àlbums il·lustrats d’Onada Edicions.

Una obra de qualitat

“Una casa distinta” / “Una casa diferent” col·loca en alt nivell el “Ciutat de Benicarló” de cara a pròximes convocatòries. Daniel Nesquens, un dels autors espanyols contemporanis de literatura infantil i juvenil més rellevants, va confeccionar un relat breu però eficaç, que es complementa a la perfecció amb els dibuixos de Goyo Rodríguez. El resultat és un àlbum ple d’una imaginació que no perd de vista el surrealisme: una casa que s’engreixa quan hi entra gent, avions de paper amb passatgers, converses que pengen d’hams, animals transmutats en mobiliari i viceversa, etc; “La idea és ficar el xiquet en una casa plena de color i d’una atmosfera irreal”, segons explica l’il·lustrador.

Comparteix

Icona de pantalla completa