Diari La Veu del País Valencià
Caixa Popular organitza una Tribuna Cooperativa
Caixa Popular organitza una Tribuna Cooperativa per a lliurar les ajudes que financen projectes solidaris

En l’acte es distingirà a les ONG seleccionades en la campanya Un dia de Salari i el Fondo d’Estalvi Solidari

En el món cooperatiu la solidaritat és l’eix vertebral que dóna sentit i continuïtat a totes les activitats que l’organitzacions cooperatives realitzen.

Caixa Popular, cooperativa de crèdit valenciana, organitza el dijous 20 de novembre a les 19:30h una Tribuna Cooperativa en el Club Diari Llevant en la qual es realitzarà el lliurament formal de les ajudes als representants de les ONG’s premiades, tant de la campanya Un Dia de Salari, del Grup de Cooperació, com del Fons d’Estalvi Solidari, que gestiona Enclau Xarxa i que han seleccionat els clients per votació.

En la campanya Un Dia de Salari les persones del col·lectiu de treball donen voluntàriament un dia del seu salari per a ajudar al finançament de projectes solidaris i l’entitat aporta una quantitat equivalent al total donat pel seu equip de treball. En aquesta ocasió els projectes seleccionats han sigut:

– “Implementació de la Cooperativa de treball associat de joves dones de la població de Mboro Sud Mer”, en Mboro Sud Mer (Senegal), presentat per l’Associació per a la Cooperació entre Comunitats (ACOEC).
– “Desenvolupe soci-educatiu en Casamance: guarderia i camp de cultiu”, en Casamance (Senegal), presentat per Associació GUP.
– “Pizzeria Momim. Captació i emprendiment”, en el barri Pla 3000 de Santa Creu (Bolívia) presentat per Associació Momim (Moviment de Dones Indígenes del Món).
– “Aula d’Enllaç en Wallmara”, en Wallmara (Etiòpia) presentat per Asociaciación Abay.
– “Projecte Guatemala 2014”, en Zapote (Guatemala) presentat per Un somriure per a Centreamèrica.

Pel que fa al Fons Solidari, Caixa Popular compta amb una línia d’Estalvi Solidari, en col·laboració amb EnClau per al Finançament Alternatiu. La cooperativa de crèdit valenciana ofereix als seus clients productes solidaris que els permeten estalviar i, alhora, contribuir amb projectes solidaris. Després de realitzar la corresponent votació, els clients han seleccionat el projecte: “Horts socials autoritzats”, impulsat per l’ONGD CERAI.

Durant la Tribuna Cooperativa les organitzacions premiades exposaran els seus projectes que contribueixen a engegar o consoliden projectes que generen riquesa i ocupació, i que són una realitat gràcies a la les aportacions solidàries que realitza Caixa Popular.

Comparteix

Icona de pantalla completa