Diari La Veu del País Valencià
Caixa Popular fa realitat els projectes solidaris de sis ONG valencianes
Les iniciatives solidàries s’estan desenvolupant a Senegal, Bolívia, Etiòpia, Guatemala i Espanya

Caixa Popular ha organitzat una Tribuna Cooperativa per a presentar els projectes que ha finançat a través de les seues aportacions en l’àmbit de solidaritat, gràcies al Fons d’Estalvi Solidari, que gestiona EnClau Xarxa per al finançament alternatiu, i la campanya Un Dia de Salari, que organitza el Grup de Cooperació de l’entitat, i, al seu torn, realitzar el lliurament formal de les ajudes a les diferents ONG’s.

Els clients de l’entitat van decidir per votació que el Fondo Solidari es destinara al projecte “Horts socials autoritzats”, impulsat per la ONGD CERAI. Esther Roig, presidenta d’Enclau, va destacar com aquesta iniciativa de l’entitat és una manera “justa, honesta i alternativa per a destinar els diners”.

Amb la campanya Un Dia de Salari, en la qual equip humà de Caixa Popular donen voluntàriament un dia del seu salari i l’entitat aporta una quantitat equivalent al total recaptat, s’han finançat cinc projectes de diferents ONG’s. “Sempre s’intenta que aquestes iniciatives afavorisquen l’autogestió i el desenvolupament de les comunitats a les quals es destina”, va destacar Mª Jesús Figuerola representant del Grup de Cooperació.

Els assistents a l’acte van comprovar com amb aquesta campanya s’ha engegat la cooperativa de treball associat de joves dones de la població de Mboro Sud Mer (Senegal) formada per 25 dones, que ha impulsat l’Associació per a la Cooperació entre Comunitats (ACOEC). En la mateixa línia, l’Associació GUP ha millorat el desenvolupament soci-educatiu en Casamance (Senegal), recolzant la guarderia Antonio Gaudí, que dóna cabuda a 80 xiquets, i millorant les instal·lacions dels camps de cultiu en els quals treballen les mares.

Amb l’aportació de Caixa Popular, també s’està oferint formació a les dones del barri bolivià Pla 3000 de Santa Creu amb la intenció de crear ocupació, mitjançant la iniciativa dissenyada per Associació Momim (Moviment de Dones Indígenes del Món) amb el projecte “Pizzeria Momim. Captació i emprenedurisme”.

“Aula d’Enllaç en Wallmara” (Etiòpia), presentat per Associació Abay, és un altre dels projectes que s’ha fet realitat gràcies al compromís de la persones que participen en la campanya Un Dia de Salari de l’entitat financera. La construcció d’un aula i la formació del professorat per a escolaritzar als xiquets de la zona, així com l’alfabetització de les seues mares contribuirà a millorar la seua educació i la seua qualitat de vida.

D’igual forma, en Zapote (Guatemala) l’ONG Un somriure per a Centreamèrica ha promogut el Projecte Guatemala 2014, la iniciativa del qual cerca parar esment metgessa i odontològica en el país, col·laborant a més amb entitats locals en projectes de desenvolupament.

La Tribuna, que va acollir el Club Diari Llevant, va congregar a més d’un centenar de persones compromeses amb la solidaritat entre representants de les ONG’s premiades i el personal del seu col·lectiu de treball. I, a més, va evidenciar el compromís real de l’entitat financera valenciana amb la solidaritat, amb una forma de fer banca diferent i més social.

Comparteix

Icona de pantalla completa