Diari La Veu del País Valencià
Presentació dels llibres editats per Sebastià Bennasar
Presentació dels llibres editats per Sebastià Bennasar amb les editorials de Llegir en Català el 2013 i 2014.

-Què proposem?
Descobrir un autor prolífic que en els darrers dos anys ha publicat tres llibres en editorials del grup Llegir en Català i parlar amb ell al voltant de la creació, l’edició i el món del llibre en general.
-Quins són els llibres?

El país dels crepuscles.
Alrevés. Col•lecció Crims.cat. Novel•la negra. La novel•la està ambientada a la Vall de Boí i tot comença quan el comissari Jaume Fuster i un grup de mossos d’esquadra destinats a la zona s’han d’enfrontar a un assassí que va deixant cadàvers a les esglésies romàniques patrimoni de la Humanitat. I que a sobre s’inspira en les tortures de les pintures i talles romàniques per fer-ho.
https://www.youtube.com/watch?v=EtCrKAmsvks
http://www.llegirencasdincendi.es/2013/04/sebastia-bennasar-autor-del-pais-dels-crepuscles-i-nocturn-de-sant-felip-neri/

Nocturn de Sant Felip Neri. Editorial Meteora.
En aquest cas tenim una novel•la que defuig el gènere negre per convertir-se en un gran al•legat en contra de les guerres i un homenatge a la cultura i el món dels llibres. La Clara Bertran, una noia cega i a la qual no li pot tocar la llum del sol, viu a la plaça de Sant Felip Neri, a Barcelona. I des de casa seva, on hi ha una biblioteca impressionant, sent tocar cada dia el violí de Franz Bogdanovic, un home ferit a la guerra dels Balcans que va en cadira de rodes. Davant la impossibilitat de la coneixença, la Clara li demanarà a en Carles, un jove escriptor que sobreviu com pot a Barcelona, que li escrigui la història del músic de carrer.
http://mascarodeproa.blogspot.com.es/2013/06/nocturn-de-sant-felip-neri-de-sebastia.html
Amb aquesta novel•la s’han organitzat rutes pels escenaris del llibre i més de 400 persones ja hi han passejat guiats per l’escriptor.

Les mans del drac. Llibres del delicte.
Una novel•la negra trepidant que passa a Barcelona i que destaca per l’ús de l’humor i de la paròdia combinat amb una alta ambició literària (hi ha un joc de veus narratives que alternen la primera, segona i tercera persona). Tota la història està ambientada en un dia de Sant Jordi en el qual un periodista ha demanat que sigui diferent. I ho serà. D’entrada perquè hi ha un assassí que es va carregant escriptors mediàtics, i també una secta satànica fent rituals per batejar el nou Satanàs, i a la vegada l’extrema dreta està fent una càrrega molt bèstia contra el turisme de masses. Una novel•la divertida i a la vegada molt crítica amb la ciutat.
http://sonograma.org/art/les-mans-del-drac/

PERÒ QUI DIMONIS ÉS L’AUTOR?

Sebastià Bennasar, (Palma, 1976) és moltes coses a la vegada: periodista, escriptor, editor, agent cultural, traductor… es va llicenciar el 2009 a la UPF en Humanitats, té el Màster en Història del Món (UPF, 2011) i actualment està fent una tesi doctoral sobre les relacions entre novel•la negra i història.
Fins al moment ha publicat 26 llibres a més de participar en nombrosos projectes col•lectius i excepte el teatre ha tocat tots els pals, tot i que se’l considera un “especialista” en novel•la negra, ja que no és només autor sinó també estudiós del gènere a casa nostra.

Podeu consultar tota la seva bibliografia actualitzada aquí:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Sebasti%C3%A0_Bennasar_i_Llobera

Comparteix

Icona de pantalla completa