Diari La Veu del País Valencià
Documental ‘Immigració a la Safor’
El documental “Immigració a la Safor” reflexiona al voltant de la integració

17 de persones de diferents àmbits socials parlen sobre aquest fenomen a la comarca

Dijous 4 de desembre, a les 19h, i al Centre de Convivència Manuel Broseta de Gandia té lloc la presentació del documental “Immigració a la Safor”, realitzat pel CDR la Safor i produït per Pruna Estudi Creatiu.

El documental “Immigració a la Safor” pretén ser una ferramenta per al debat i la discussió sobre el fenomen migratori a la nostra comarca i la gestió d’aquest procés humà.

Aquest documental, de 50 minuts de durada, s’aproxima a la integració dels nouvinguts a través del testimoni de 17 persones de diferents àmbits socials, els quals estableixen un diàleg sobre la integració, l’acollida, les polítiques i els CIES. Per exemple, s’ha entrevistat Albert Mora i Albert Moncusí, de l’àmbit acadèmic; Agustina Pérez, de l’educatiu; Javier Reig, de l’Ajuntament de Gandia; i Celso Brullo i Eva Tarrasó, de les associacions.

A més, en aquest documental també s’arrepleguen els testimonis de persones migrades a les nostres terres, com el cas de George Pete, de Romania; Vania Vidolava, de Bulgària; o Naima Benmaarouf, del Marroc.

El Ministeri de Sanitat i Serveis Socials ha subvencionat la realització d’aquest documental, que va començar a gravar-se l’any 2011.

Comparteix

Icona de pantalla completa