Diari La Veu del País Valencià
Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià
La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí i el Casal Popular Tio Cuc d’Alacant com a motiu de la celebració del 4 de desembre, Dia del Drets Lingüístics al País Valencià, presenta en Alacant l’Observatori dels Drets Lingüístics a la comarca de l’Alacantí.

A partir d’ara, en aquesta data es presentarà un informe anual d’agressions lingüístiques sofrides per persones valencianoparlants a la comarca de l’Alacantí.

La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí i el Casal Popular Tio Cuc d’Alacant oferirà assessorament jurídic sobre aquest tema a la societat.

Les entitats Acicom, ACPV, ACV Tirant, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua, Ca Revolta, Confederació Gonzalo Anaya, FAPA-València i Societat Coral El Micalet; els sindicats A Contracorrent, BEA, CCOOPV, COS, Intersindical Valenciana i UGTPV; i els partits polítics PSPV-PSOE, EUPV, Compromís, ERPV, Els Verds del País Valencià i PSAN van acordar que el 4 de desembre fora la data per a celebrar el Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià i visualitzar les múltiples vulneracions d’aquests drets que sofreixen els ciutadans valencianoparlants.

Com a motiu de la celebració d’aquesta data, La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí i el Casal Popular Tio Cuc d’Alacant volen presentar a la societat aquest Observatori dels Drets Lingüístics a la comarca de l’Alacantí com un servei que posem a l’abast de tota la ciutadania valenciana per donar assessorament jurídic i facilitar

informació a les persones a les quals se’ls nega el dret a viure en valencià, és a dir, a usar de forma natural i normalitzada la nostra llengua en qualsevol àmbit d’ús.

També presentarem a la comarca de l’Alacantí un protocol de què cal fer davant d’una agressió lingüística. Aquest protocol sintètic que s’està elaborant, és per a tota la ciutadania que en vulga fer ús.

Comparteix

Icona de pantalla completa