Diari La Veu del País Valencià
MSF – Distribució massiva de medicaments contra la malària a Sierra Leona
En l’àmbit de la resposta a l’epidèmia d’Ebola a Sierra Leona, Médicos Sin Fronteras (MSF) ha llançat, al costat del Ministeri de Salut del país, la major campanya de distribució massiva d’antimalárics en el país.

L’organització humanitària ha repartit 1,5 milions de tractaments entre els habitants de la ciutat de Freetown, així com en cinc districtes de la perifèrica Zona Occidental.

La campanya, que s’ha dut a terme durant quatre dies, pretén prevenir tant els casos de malària com els episodis febrils que puguen resultar sospitosos d’Ebola durant la temporada de major risc de transmissió de la malària.

“En un país afectat per l’Ebola, la malària és una gran preocupació ja que les persones que la pateixen presenten símptomes similars a les quals estan malaltes d’Ebola.

La majoria dels pacients van als centres de tractament d’Ebola pensant que poden tenir la malaltia quan en realitat pateixen malària.

Açò suposa una gran càrrega per al sistema de salut i un gran estrès per a les famílies”, explica Patrick Robataille, coordinador de terreny de MSF a Freetown.

Comparteix

Icona de pantalla completa