Diari La Veu del País Valencià
Gandia – El teatre per Nadal us desitja bon Raval
El Teatre del Raval ofereix un complet i variat programa d’espectacles i activitats del 20 de desembre fins al 4 de gener

Gandia 16 de desembre de 2014.El Teatre Raval de Gandia es prepara per a rebre els xiquets i xiquetes –i també els grandets i grandetes- de Gandia, la Safor i d’altres comarques –al Teatre del Raval es ve d’on es vol- per oferir-los una completa i variada programació en aquestes festes. Festes de celebració, de reunió en família i amics i d’esbarjo, i per això, el recentment (re)inaugurat teatre pretén ser un espai lúdic i d’oci cultural per a tots aquells inquiets amb ganes d’experimentar, disfrutar de la cultura i veure-la en directe, en viu.

Ja el pròxim dissabte 20 de desembre el Teatre del Raval estarà obert tot el dia, matí i vesprada, amb una Fira de proximitat que serà el nexe d’unió entre les activitats i espectacles pròximes i de qualitat que es portaran a terme al llarg de la jornada. L’horari de la fira serà d’11h00 a 14h00 i de 17h00 a 20h00 i allí trobaran parades d’artesania, llibres, música i alimentació. La primera activitat del dia serà, a les 11h30, la presentació del llibre Ai, quina Gràcia!, de Maria Torres i Palau (La Pobla Llarga, 1978) d’Edicions Bromera.L’escriptora presentarà el darrer llibre que acaba de publicar i farà també un divertit contacontes musicat per a tots els xiquets i xiquetes que podran fer-se un fum de fotos i emportar-se el seu llibre dedicat. De vesprada, a les 18h00 tindrà lloc Històries de ratolins, un espectacle per a tota la família amb titelles i manipulació d’objectes a càrrec de la Cía. Elisa Matallín (València)i que s’engloba dintre del Cicle Sona Baixet. L’obra, dirigida per Ximo Vidal, compta també amb la música en directe de FrancescBurgos, músic i director artístic del Teatre del Raval. I, per acabar amb força el dia, la formació gandiana amb més tiró del moment, els King Kong Boy, que acaben de presentar exitosament el seu primer disc Alcem el vol, estaran al Teatre del Raval a partir de les 19h00 per parlar-nos del seu treball i per presentar-nos el seu videoclip Quan cau el telóuna part del qual va ser enregistrat al Teatre del Raval. Per suposat, també tocaran en directe, en acústic, i parlaran, parlaran i parlaran, perquè tenen moltes coses a dir… Serà millor escoltar-los allí mateix.

I més coses, més activitats i espectacles es portaran a terme durant les vacances escolars, entre el 27 de desembre i el 4 de gener. Hi haurà per a tots els gustos, per a totes les edats i per a totes les butxaques. Teatre, música, humor, literatura i cinema, atenció, perquè el dia 28 de desembre s’inaugurarà el gran cinema del Raval! I també circ, xiquets i xiquetes, adults i adultes, podreu vindre i fer un taller de circ durant dos dies. Si voleu noms, llegiu, llegiu: dissabte 27, a les 18h00, Barrets, de Cia. Trencaclosques, i a les 20h30 i 23h00, Juja torna al Raval amb 15 anys d’humor. Diumenge 28, a les 18h00 i a les 19h00, inaugurem el Gran Cinema del Raval. No es pot explicar en paraules, no ho podeu llegir al diari, ni veure-ho per les xarxes… Heu de situar-vos-en a primera fila –o segona, o tercera-. En fi, heu de ser ací. Podeu vindre tota la família, és per a tots els públics. I no porteu mongetes que en fem ací, calentetes. Amb tots vosaltres… Truna y susmonstruos.

El dilluns i dimarts 29 i 30, els més inquiets, curiosos i arriscats de cada casa podeu vindre al Raval i fer un Taller d’iniciació al circ. Amb dues hores per dia, Julia Martínez i Hèctor Rodríguez de ArritmadosCía. de Circovos aproparan al fascinant món del circ. Aprendreu acrobàcies, equilibris, estratègies circenses. Animeu-vos i reserveu que les places són limitades.

Ja en l’any nou –que també té una mica de vell-, any nouvellli direm, i abans de tornar al col·legi, passeu de nou pel Teatre del Raval per veure el dissabte 3 de gener a Begoña Tena amb l’espectacle per a bebès i primera infància (de 0 a 5 anys) Volcánazul. Una obra de teatre musical amb una acurada escenografia i vestuari que fa les delícies dels més menuts. Hi haurà dos passes, a les 17h30 i a les 18h30 ja que la durada de cadascun és de 30 minuts. A mitjan vesprada i per anar a sopar amb un bon sabor de boca, veniu a veure Cello Solo, un espectacle de música i literatura amb el virtuós violoncel·listaMatthieuSaglio&Emilio Garrido, periodista i veu inconfusible de Radio 3, La Bañera de Ulises. I, ja per finalitzar la campanya nadalenca, el Teatre del Raval es convertirà en el Petit Cinema del Raval per projectar en dues sessions curtmetratges d’animació en Súper-8 d’una col·lecció del projeccionista i cinèfil Santiago Estruch. Això serà el diumenge 4 de gener, a les 18h00 i a les19h00.

Com s’heu quedat? Voleu venir a tot? Voleu convidar algú a venir? Hem pensat en tot, tranquils. Teniu a la vostra disposició l’abonament regal per sorprendre a un amic, a la teua parella, als vostres pares… Per 30 euros els podeu obsequiar amb un bo regal per a vindre al teatre quan vullguen, no solament ara en Nadal, ja que l’abonament té validesa d’un any.

Esperem que us agrade el que hem preparat per a aquestes dates i demanar-vos sols una cosa més, que visiteu l’enllaç:

youtu.be/I8KT9Pw5J5E

>
Allí hem allotjat la nostra particular felicitació nadalenca per a tots vosaltres. Està enregistrada ací al Teatre del Raval amb els alumnes del Teatre escola i la seua professora Maria Josep Gonga (més coneguda com Gongui) als quals agraïm de bestreta la seua participació.

Comparteix

Icona de pantalla completa