Diari La Veu del País Valencià
La Unió – Robatoris als Camps
Cal inspeccionar possibles Xatarreries il·legals ja que “si es roben les tapes és perquè tenen una eixida comercial”

LA UNIÓ de Llauradors alerta d’una onada de robatoris de tapes de ferro en els sistemes de reg del camp

LA UNIÓ de Llauradors denuncia una onada de robatoris de les tapes de ferro en els sistemes de reg que existeixen en el camp, la qual cosa ve a confirmar que es tracta de bandes organitzades que troben comprat després per a vendre-les.

Són nombroses les denúncies que arriben a la UNIÓ de diverses zones de la Comunitat Valenciana en aquest sentit, les últimes centrades en la comarca castellonenca de la Plana Baixa, concretament per les localitats de Vila-real i Les Alqueries (d’on són les fotografies). Els agricultors estan farts de denunciar aquests robatoris i invertir contínuament a reposar les tapes perquè “es roben, es reposen i es tornen a robar” i per açò ja es plantegen substituir-les per altres de formigó.

LA UNIÓ ja ha remès un escrit a la Delegació del Govern perquè trasllade aquesta nova modalitat de robatori a la Guàrdia Civil i al grup específic Roca a fi de que extreme la vigilància policial en les zones rurals i exercisca major pressió i intimidació per a evitar que es cometen els robatoris.

LA UNIÓ demana també perseguir o inspeccionar les empreses (magatzems, xatarreries, etc.) que compren produccions agràries o d’un altre tipus i no puguen demostrar la seua procedència o enclavaments potencialment susceptibles de vendre mercaderia robada, tant de producte agrícola com de material en el cas del coure, ferro, eines, etc.

Per a cometre aquests robatoris els lladres solen anar proveïts de ganxos de ferro i martells per a extraure unes tapes que són elements de seguretat tant per a agricultors com para transeünts a fi d’evitar possibles accidents i també per a evitar que es manipulen els sistemes de reg.

Se sospita que tot aqueix material sostret puga acabar en xatarreries il·legals on se solen vendre a un preu que ronda els 0,25 euros/kg, per la qual cosa els amics de l’@ajeno poden aconseguir un sustanciós botí si roben diverses d’una tacada.

Fuentes consultades per la VA UNIR han indicat que els autors d’aquests robatoris poden ser els mateixos que es dediquen a saquejar tot el relacionat amb el coure, al que ara sumen també el ferro.

Comparteix

Icona de pantalla completa