Diari La Veu del País Valencià
L’arranjament escolar manté les retallades educatives
La FE CCOO PV denuncia que l’arranjament escolar manté les retallades educatives

CCOO PV envia a centres i municipis un model de reclamació i proposa reunions urgents dels Consells Escolars

Davant la proposta d’arranjament escolar, la FE CCOO PV ha plantejat:

1.- El curs que ve els CEIPs no tenen perquè estar afectats per les retallades d’aquest govern.
2.- El proper curs ha de ser l’inici de la reversió de les retallades que s’estan aplicant des del 2012.
3.- La plantilla retallada s’ha de restablir. Fan falta més de 1650 llocs de treball en els centres educatius valencians

Exigim la reversió de les retallades, tal com hem fet amb el decret de Vela. Si a data 1 de gener de 2015 els efectes d’eixe decret van a desaparèixer, l’1 de gener de 2015 han de desaparèixer els efectes del Decret Català.

Per això, demanem tornar a les ràtios de 2012, és a dir, ràtios 20 en les unitats d’EI 3 anys, 25 en primària, 30 en secundària i 35 en batxillerat.

També cal revertir les retallades de les plantilles de mestres conseqüència de la denúncia i imposició d’una nova proposta de plantilles realitzada per l’administració educativa. Açò significa que s’han de tornar a crear de nou aquests 650 llocs de treball suprimits en els centres d’infantil i primària de dues línies o mes.

El compliment de la LOE significava crear 1000 llocs de treball corresponents als orientadors escolars que ja haurien de haver estat dotats en els centres d’infantil i primària. De fet, en altres comunitats ho van fer. Aquest Govern ho va obviar.

Per tant la FE CCOO PV demana la creació de 1650 llocs de treball. Volem planificar la seva creació i dotació en el temps. I com a conseqüència de les noves ràtios hauran de crear-se noves unitats. Exigim la derogació de les ràtios del Decret Català.

En aplicació de l’ajust escolar per al curs vinent, a l’espera d’un estudi més profund, ja veiem que segueixen eliminant-se les línies en els centres que el curs passat començaren a patir-ho: Cremona, Ballester Fandos, Herrero i Mestre Canos i altres que han estat en la lluita contra les supressions del curs passat.

CCOO PV envia a tots els centres educatius públics i la seua afiliació les dades de l’ajust escolar i un model de reclamació per a que es puguen reunir i elaborar les al·legacions pertinents.

La FE CCOO PV continuarà la lluita amb la comunitat educativa i instarà al proper govern que nasca de les eleccions de maig, a realitzar un nou arranjament escolar extraordinari en el mes de juliol per revertir les retallades del curs que ve. Si va ser possible un ajust per retallar en juliol de 2012, ha de ser possible un per revertir en juliol de 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa