Diari La Veu del País Valencià
Caiguda de la campana ‘El Jaume’ de la Catedral de València
Reunits en Junta extraordinària a la ciutat de València, la Federació Valenciana de Campaners vol manifestar, respecte a l’incident de la caiguda de la campana “ El Jaume”, que es va produir els dies de Nadal al campanar de la Catedral de València (conegut com Micalet), el total suport als Campaners de la Catedral de València. Els Campaners de tota la Comunitat Valenciana ens alegrem de que no es produïren danys personals i solament foren materials.

Lamentem que la campana “El Jaume”, una peça de gran valor històric i patrimonial, haja sofrit desperfectes, però confiem en el bon criteri dels responsables de la Catedral de València i els Campaners de la Catedral, perquè la restauració de la campana li torne tot el seu esplendor.

La Federació Valenciana de Campaners, federació que treballa pel foment del Toc Manual de Campanes en tota la Comunitat Valenciana, manifesta que les campanes i campanars millor cuidats són aquells que tenen vida, és a dir, campanars que tenen campaners que fan sonar les campanes i les cuiden, i que estan sempre pendent d’elles, tal i com es demostra a tot el territori valencià. Els campanars que més probabilitat d’incidents tenen són aquells que no estan baix la supervisió periòdica de gent campanera que s’encarrega de vetllar pel bon estat dels elements que formen part de les campanes i de la sala on s’alberguen , ja que en les torres sense supervisió, passen desapercebuts possibles trencaments d’elements de la campana (batall, eixos…), com també les possibles averies. Els Campaners són garantia de seguretat als campanars valencians.

La Federació Valenciana de Campaners està a l’espera de les conclusions que traguen els tècnics contractats per a analitzar els fets ocorreguts, i si cal, plantejar mesures addicionals de seguretat als campanars valencians, perquè este patrimoni material i immaterial de tots els valencians seguisca omplint de música els nostres pobles i ciutats.

Campaners d’Albaida

Comparteix

Icona de pantalla completa