Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana inicia la campanya ‘Un euro, llavor de solidaritat’
Escola Valenciana inicia la 7a edició de la campanya “Un euro, llavor de solidaritat” dirigida als centres educatius. Els fons que es recapten seran per a l’ONG valenciana Escoles Solidàries. La campanya està oberta fins el 27 de febrer de 2014
Escola Valenciana destinarà la campanya “Un euro, llavor de solidaritat” 2015 a un projecte d’Escoles Solidàries
Comença la 7a edició de la campanya “Un euro, llavor de solidaritat” d’Escola Valenciana, que consisteix a fomentar la donació d’un euro per part de cada alumne/a valencià a un fons destinat a l’ajuda humanitària i als drets humans, en especial dels xiquets i de les xiquetes.

La campanya solidària 2015 destinarà els fons per a impulsar a Guatemala una escola inclusiva de l’alumnat indígena amb necessitats educatives especials: “Enguany hem tornat a dipositar la nostra confiança en Escoles Solidàries, perquè realitza una feina molt lloable en l’àmbit del foment de l’educació a parts del món molt necessitades”, ha explicat Vicent moreno, president d’Escola Valenciana.

Enguany, la campanya creua l’oceà per aterrar a Ixcan, un municipi de Guatemala que compta amb una població d’uns de 100.000 habitants, dels quals més del 90% són indígenes maies i el 60% té menys de 14 anys. El nivell d’analfabetisme és del 30%, sobretot en dones. La població d’Ixcan viu en la pobresa i l’escolarització de tots els xiquets i xiquetes no és una realitat. No ho és, sobretot, per a aquells que tenen necessitats especials.

A Guatemala només s’atén un 10% d’alumnes amb necessitats especials i, d’aquest percentatge, el 80% estan a les zones urbanes. Per tant, l’atenció a alumnes en zones rurals com Ixcan és pràcticament inexistent.

Els diners recaptats es destinaran a dotar de cadires de rodes, ulleres, àudios per a la sordesa i altres aparells terapèutics per als xiquets i les xiquetes que ho necessiten; s’emprendran cursos de formació del professorat específics i es realitzarà una campanya de conscienciació social sobre la importància de potenciar l’educació d’alumnes amb necessitats especials.

Joan Bou, president d’Escoles Solidàries ha declarat: “Per a nosaltres és un plaer i un deure treballar amb Escola Valenciana. Aquesta campanya solidària és una eina més per a dirigir-nos als nostres centres amb plantejaments pedagògics acurats i no tant per modes o voluntarismes transitoris. Escola Valenciana ens ajuda a compartir, obrir horitzons, trencar fronteres i utilitzar els coneixements per abastir actituds i comportaments. Per la seua banda, a Escoles Solidàries oferim possibilitats concretes i directes, tant per impulsar la formació del professorat en este camp, com per crear xarxes i interactuar amb altres comunitats educatives que ens necessiten i necessitem”.

“El fet de recaptar un euro per alumne que es destine a una activitat de sensibilització social és perfecta per a celebrar el Dia Internacional de la Pau el proper 30 de gener i serveix també per a donar a conéixer al nostre alumnat la dura realitat dels xiquets i les xiquetes amb necessitats educatives especials d’un país com Guatemala”, ha comentat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

Tota la informació sobre la campanya a: www.escolavalenciana.org/solidaritat

En les campanyes anteriors Escola Valenciana ha col·laborat amb:

2014: “Pels xiquets i les xiquetes soldat”. Projecte d’Amnistia Internacional al País Valencià.
2013: “Lots de suport social de la Creu Roja per a famílies valencianes”. Projecte de la Creu Roja.
2012: “Recollida de fons per a la construcció d’una escola rural a Guatemala”. Projecte d’Escoles Solidàries.

2011: “Llibres per als alumnes Sahrauís”. Projecte de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.
2010: “Ajuda mèdica al poble d’Haití”. Projecte de Metges sense Fronteres.
2009: “Dret a l’educació al Poble de Gaza. Reconstrucció d’escoles”. Projecte de la Unescocat.

Comparteix

Icona de pantalla completa