Diari La Veu del País Valencià
Lambda València tanca el seu 11é Congrés
Lambda tanca el seu 11é Congrés i renova l’executiva de l’entitat

-El Congrés marca com a prioritat seguir teixint aliances amb moviments socials, sindicats i partits polítics

-Fani Boronat ha sigut triada coordinadora general per unanimitat

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals ha celebrat aquest cap de semana el seu 11é Congrés en el centre Octubre de València baix el lema “Unint forces, connectant lluites”. Durant el mateix, les sòcies i socis de Lambda han valorat la gestió dels últims dos anys i han votat quines seran les prioritats de treball per a la pròxima etapa. Tant l’informe de gestió com la ponència política-organitzativa han sigut aprovades per àmplia majoria.

L’acte d’ahir diumenge va estar marcat pel canvi en la coordinació general de Lambda, ja que Fani Boronat relleva a Mar Ortega al capdavant de l’associació. Ortega ha sigut el cap visible de Lambda des de l’anterior congrés i en el dia d’ahir es va remarcar “la seua impecable labor de coordinació, aconseguint superar uns anys de crisi econòmica i de voluntariat molt durs gràcies a un major autofinançament de l’associació i sense renunciar a la prestació d’un sol servei”. Amb l’elecció de Fani Boronat per unanimitat són ja tres les dones que han estat al capdavant d’una associació que porta quasi 30 anys liderant la lluita pels drets de les persones LGTB al País Valencià.

En clara referència al títol del congrés, una de les línies que estableix la ponència aprovada i que marcarà el treball dels pròxims dos anys serà continuar treballant molt estretament amb altres associacions, sindicats, partits polítics i centres educatius per a aconseguir una societat que no discrimine per qüestió d’orientació sexual o identitat de gènere.

Lambda comença aquesta nova etapa encarant les pròximes cites electorals. Per a la primera convocatòria (les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim mes de maig) l’associació LGTB ja ha començat a contactar amb els principals partits polítics per a traslladar-los les seues reivindicacions amb l’objectiu que aquestes siguen incloses en els seus programes electorals. Entre elles, i segons va explicar Boronat “exigirem una Llei Integral sobre Transsexualitat com la que ja han aprovat en altres comunitats autònomes que retorne la dignitat a les persones trans, un dels col·lectius més vulnerables i amb majors nivells d’exclusió social; a més de demanar la incorporació de la diversitat sexual, de gènere i familiar en el currículum escolar”.

La resta de persones que acompanyaran a Boronat en la renovada executiva seran Mariana Urueña (secretària d’organització), Mario Estruch (secretari), Fran Fernández (tresorer) i els vocals Toni Alba, Rosa Sierra, Rosa Bernabeu, Patricia Escortell i Daniel M. Jurado.

Comparteix

Icona de pantalla completa