El FEPV anuncia mobilitzacions en tot el País Valencià

15 febrer 2015 01:00h
El FEPV anuncia mobilitzacions en tot el País Valencià després de l'aprovació del 3+2

Qualifica la reforma com una “devaluació” dels estudis de grau

Afirma que aquesta mesura obeeix a una “elitització” dels estudis superiors
 
Després de l'aprovació divendres passat per part del Consell de Ministres del decret que incloïa la nova regulació dels estudis universitaris popularment coneguda com "3+2", la confederació de sindicats valencians Front d'Estudiants del País Valencià (FEPV) ha anunciat que no romandrà quieta, recolzant i impulsant mobilitzacions i pressionant a les direccions universitàries, per la seva disconformitat davant la nova norma imposada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. En aquest sentit, el seu objectiu és aturar l’aplicació de la reforma, així com la derogació del Reial decret.
 
El FEPV ha manifestat la seva total disconformitat amb la reforma anomenada "3+2" afirmant que es tracta d'una "elitització" dels estudis universitaris a més d'una devaluació d'aquests estudis. Entre altres raons la confederació valenciana parla d'un "encariment notable" dels estudis universitaris, afirmant que amb la imposició d'un any més de màster aquests seran inaccessibles per a un gran nombre d'estudiants ja que els càlculs situen prop dels 15.000€ el preu final d'aquests estudis, preu molt superior al dels plans actuals.
 
A més afegeixen que la classe treballadora serà la més afectada ja que aquest nou pla divideix els estudis deixant als estudiants amb menys poder adquisitiu fora dels plans superiors. A més, el FEPV considera que els plans d'estudis de 3 anys seran "insuficients i devaluats en quant a qualitat, ja que tenen com a objectiu crear mà d'obra barata".
 
El FEPV es defineix a si mateix com una estructura estudiantil creada per tractar de dotar d'una força unitària a diversos sindicats de tot l’estat. Va nàixer en 2011 i actualment té representació en totes les universitats públiques del País Valencià així com en un gran nombre d'instituts.
 
FEPV
Front d'Estudiants del País Valencià


 
next