Diari La Veu del País Valencià
Beatriz Fernández, directora invitada de la Lira Castellonera
Per primera vegada en la història la banda de Castelló (Ribera Alta) serà dirigida per una dona.

El Concert del Soci se celebrarà el dia 22 de febrer, diumenge, a les 19 h. a l’Auditori Municipal Rex.

En la primera part, la Banda Simfònica Lira Castellonera interpretarà el pasdoble que el compositor Pascual Martínez li va dedicar a Eduardo Cifre, director honorari de la Lira; a continuació, Gjallarhorn, Concerto for Horn and Wind Band, de Ferrer Ferran, on actuarà de solista Inés Sanz Amorós.

La segona part començarà amb el pasdoble Roberto Forés, també de Ferrer Ferran; i seguirà amb la Simfonia nº 3 “Tràgica”, de James Barnes.

La Junta de la Societat Musical ha decidit encarregar la direcció d’aquest concert a Beatriz Fernández Aucejo, una jove directora valenciana que presenta ja un llarg recorregut en el món bandístic valencià. D’aquesta manera la Lira Castellonera serà dirigida per primera vegada en la seua història per una dona. Els músics castellonencs han aprovat la iniciativa i han acollit amb entusiasme la nova directora, a qui agraïm que ens haja fet espai en la seua apretada agenda.

El passat mes de desembre fou designada per a dirigir la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la CV durant 2015, per la qual cosa també serà la primera dona que ho faça des que l’any 2000 aquesta formació fera els seus primers passos.

Durant el Concert del Soci es lliuraran les distincions als nous socis d’honor.

Comparteix

Icona de pantalla completa