Diari La Veu del País Valencià
Benlloch – XIV edició de la Mostra Belloquina
L’ametla serà l’eix central de la XIV edició de la Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra

La localitat es convertirà en un autèntic aparador dels vins i dels productes tradicionals i artesanals

La cita tindrà lloc els dies 28 i 29 de març a Benlloch i inaugura la temporada de fires a les comarques de Castelló

L’ametla serà l’eix central de les activitats programades per a la XIV edició de la Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra que tindrà lloc el pròxims dies 28 i 29 de març a la localitat de Benlloch. La importància d’aquest fruit sec dins de l’economia del municipi i la seua presència en un bon nombre de receptes de la rebosteria local han portat a l’Ajuntament a considerar la necessitat de atorgar-li, juntamente amb el vi, un paper principal en aquesta cita que inaugura la temporada de fires a les comarques de Castelló.

D’aquesta manera, els organitzadors volen posar en valor les virtuts d’aquest producte i amb aquest motiu han programat una sèrie d’actes com una exposició de ametlers al aire lliure, en la que també es realitzaran demostracions de les tasques agrícoles com esporgar o fer feixos de llenya; una xarrada sobre les virtuts dels fruits secs, a càrrec de Raquel Andreu, farmacèutica i tecnòloga dels aliments; o la reapertura d’un forn morú, recuperat per una de les panaderies de la localitat, i en el que s’elaboraran dolços típics que tenen com a principal ingredient l’ametla.

Un altre dels actes més significatius serà l’homenatge que l’Ajuntament rendirà a ‘Turrones Agut’ de Benlloch per a commemorar els seus 100 anys d’existència, entitat a la que se li entregarà una distinció municipal com a reconeixement a l’esforç realitzat per les diferents generacions de torroners que han portat endavant aquest negoci, vinculat estretament amb el cultiu de l’ametla. Durant els dos dies de la Mostra, els visitants de la localitat podran disfrutar de les visites guiades organitzades a la nova fábrica de ‘Turrones Agut’ de Benlloch, inaugurada fa un poc més d’una setmana.

El vi també tindrà el seu important espai dins d’aquesta Mostra amb l’organització de la ‘Fireta del Vi’, on estaran representats una bona part dels cellers que pertanyen a la Indicació Geográfica Protegida (IGP) de Castelló. Els cellerers presents faran un tast comentat obert al públic assistent sobre els nous vins produïts als seus cellers. S’ha de tindre en compte que el sector vitivinícola està adquirint una importancia rellevant a les comarques de Castelló en els darrers anys, i més concretament a Benlloch, el terme amb més producció de raïm de la província.

Durant el darrer cap de setmana de març, Benlloch es convertirà en un aparador de productes tradicionals on els assistents podran adquirir des de productes de rebosteria i alimentació, com la coca roja o el torró, fins a ceràmica, artesania tradicional o bijuteria, entre d’altres. A més, l’ajuntament ha organitzat un complet programa cultural amb balls tradicionals, espectacles musicals, una marxa cavallista i activitats infantils.

Comparteix

Icona de pantalla completa