Diari La Veu del País Valencià
Reflexionem sobre les Falles i el seu futur a Las Naves
El pròxim dissabte 28 de febrer a les 17.30 h, l’Espai d’Innovació i Creació Las Naves acull #LasNavesOnFire, una jornada per a reflexionar sobre les Falles i el seu futur. L’esdeveniment tindrà activitats per a majors i xiquets. D’una banda, s’analitzarà com ha evolucionat la festa als últims anys, escoltant propostes innovadores d’artistes i dissenyadors i estudiant com la festa s’adapta a les noves tecnologies de la comunicació. Al mateix temps, els més menuts aprendran el valor de la festa i el seu esperit crític a un taller on crearan els seus propis ninots i versos fallers.

La part adulta de la jornada s’estructura al voltant de tres taules redones que tractaran diferents temes. La primera taula, “Les Falles: tradició i modernitat”, comptarà amb la participació de Raquel Úbeda i Jesús Peris i serà moderada per la periodista Mònica Antequera. Úbeda pertany al col·lectiu Falles I+E que aposta per les falles experimentals i innovadores que van més enllà dels convencionalismes estètics. Peris representa l’Associació d’Estudis Fallers, dedicada al foment i divulgació de la festa fallera com a patrimoni cultural.

Col·lectius d’artistes i dissenyadors ens presentaran algunes de les propostes més innovadores que s’han fet al món de les falles als últims anys. Al showcase “La falla de disseny”, participaran Pink Intruder, Ibán Ramón + Dídac Ballester, Projecte Encés. També Miguel Sánchez i Rubén Tortosa ens presentaran el seu projecte de falles ecològiques.

L’espai de debat es tancarà amb una taula redona sobre falles i tecnologies de la informació i la comunicació, amb el títol “de l’estoreta al crowdfunding”. Xavi Serra, més conegut pel seu àlter ego @malaltdefalles, ens explicarà com es viuen les falles des de les xarxes socials. Miguel Ángel Pérez i Vicente Sanfeliu (Socarrat Estudi) ens exposaran l’experiència de la falla Hondures amb la seua campanya de micromecenatge per al seu monument infantil en 2014. I Axel Garcia ens presentarà Fallas360, una aplicació per a comissions falleres.

Els xiquets podran participar en un taller on dissenyaran un ninot. La filòloga de la Diputació de València Immaculada Cerdà els ensenyarà a crear un vers satíric, perquè comprenguen l’esperit crític de la festa.

La jornada es tancarà amb una festa on es convidarà als assistents a cerveses i bunyols, acompanyats de la música de @alt3rnand.

Més informació: http://bit.ly/lasnavesonfire

Espai d’Innovació i Creació Las Naves

Comparteix

Icona de pantalla completa