Diari La Veu del País Valencià
CCOO – Oferta pública d’ocupació en Educació
La FECCOOPV exigeix la retirada del topall en la taxa de reposició i una oferta d’oposicions que reduïsca la provisionalitat

La FECCOOPV no assisteix a la taula sectorial per no ajornar-se aquesta malgrat estar convocada una vaga de professorat

La FECCOOPV ha transmès a la Conselleria d’Educació les propostes presentades en la taula tècnica del 18 de febrer.

La FECCOOPV exigeix la retirada del topall en la taxa de reposició que impedeix la convocatòria d’oposicions àmplies i planificades que puguen acabar amb l’alta provisionalitat i inestabilitat del professorat del País Valencià.

Sobre l’oferta pública d’ocupació en Educació debatuda en la taula tècnica del 18 de febrer i tancada avui la FECCOOPV manté les següents al·legacions:

– eliminar la convocatòria de 10 places del cos d’Inspecció.
– sumar l’oferta de places de Secundària i FP a l’oferta del cos de Mestres, ja que en Secundària i FP àdhuc hi ha més d’1.400 funcionaris i funcionàries de carrera sense destinació definitiva. La convocatòria d’oposicions en aqueixos cossos solament servirà per a augmentar la provisionalitat si prèviament no es generen les places estructurals que van destruir les retallades.
– congelar l’oferta de 10 vacants d’accés lliure al cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques. En aquest cas encara no s’han publicat els temaris, per la qual cosa els opositors i opositores es trobarien en una situació d’indefensió al no poder preparar l’oposició amb garanties. La *FECCOOPV demana que aquesta oferta s’execute en 2016.

La FECCOOPV ha transmès per escrit les peticions posat que Conselleria s’ha negat a ajornar la taula sectorial. Recordem que sempre que hi ha convocada una vaga de professorat un dia de negociació aquesta s’avança o s’ajorna, com va ocórrer per exemple el 24 d’octubre de 2013, dia de l’última vaga de professorat en País Valencià. En aquell cas la taula es va traslladar al dia 23 d’octubre.

La FECCOOPV defensa la negociació col·lectiva com la major eina que tenen treballadores i treballadors per a pactar les seues condicions laborals, així com la vaga és la major eina en la seua defensa. Considera un menyspreu tant a la negociació col·lectiva com al dret de vaga el no garantir el seu ple exercici per part dels agents socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa